Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de mărțișoare donate Asociației Down Brăila "Botez Vlad Sergiu"

* campania de susținere a copiilor și tinerilor speciali, cu sindrom Down, a fost un succes * licee, școli și grădinițe din Brăila și din Tulcea, ba chiar și o asociație din Spania, au confecționat mărțișoare, care apoi au fost oferite credincioșilor la biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" * banii veniți din donații vor fi folosiți pentru decontarea unor terapii, pentru efectuarea unor investigații medicale și pentru achiziționarea de bunuri destinate copiilor cu sindrom Down

 

Demarată în luna februarie, la inițiativa Bibliotecii Județene "Panait Istrati" și a Asociației Down Brăila "Botez Vlad Sergiu", campania de susținere a copiilor și tinerilor speciali a ajuns la final. Numeroși copii mari și mici au confecționat mii de mărțișoare pe care apoi le-au donat asociației, banii rezultați din donații și din vânzarea acestor minunate creații - unele sosite tocmai din Spania - urmând a fi folosiți pentru decontarea unor terapii, pentru investigații medicale și pentru achiziționarea unor bunuri de strictă necesitate. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea preoților de la Parohia "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril", din Centrul Vechi.

 

"Măr - INIMI - e de mărțișor!"

"Biblioteca Județeană «Panait Istrati» Brăila, reprezentată de Camelia Cherciu și Doinița Mihaela Stanciu - bibliotecari cu experiență în inițierea de astfel de activități - a vestit sosirea primăverii, cu binecuvântarea și sprijinul Parohiei «Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril» din Piața Traian. Prin intermediul deselor întâlniri cu copiii și tinerii cu sindrom Down promovați de Asociația Down Brăila «Botez Vlad Sergiu», cele două doamne au fost impresionate de bucuria transmisă de ei, le-au ascultat poveștile și au aflat că printre ei se aflățiva cu nevoi mai mari și de lungă durată. Și astfel, au adunat laolaltă oameni din comunitatea locală, din țară și din străinătate - tineri, copii și adulți - care au confecționat și au donat mărțișoare și felicitări, pentru a fi oferite mai departe", ne-a mărturisit Ștefania Botez, mama lui Vlăduț și inițiator al campaniei.

Într-un timp relativ scurt, s-au strâns mii de "simboluri ale primăverii" confecționate cu migală din toate tipurile de materiale. Dragostea față de semeni s-a regăsit în fiecare fir de ață și în fiecare pată de culoare cu care au fost confecționate mărțișoarele. Au făcut donații copiii și tinerii de la Grădinițele nr. 8, 11, 37, 38, 48 și 51 și Școlile Gimnaziale "Mihu Dragomir", "Vlaicu Vodă", "Fănuș Neagu", "Alexandru Ioan Cuza", "Mihai Viteazul" din Brăila, Școala Gimnazială din localitatea Valea Cânepii, Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" din Însurăței - Specializarea comerț, copiii, tinerii și adulții din cadrul Parohiei "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" din Brăila, de la Biblioteca Județeană "Panait Cerna" din Tulcea, de la Asociația Biblioclub "Paradise of Rose" din Madrid, Spania, precum și donatori individuali.

În ziua de duminică, 28 februarie 2021, copiii și tinerii speciali au primit binecuvântarea preotului paroh Țugui Victor și a preotului Duca Mihai de la "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril", iar cei prezenți la slujbă au primit câte un simbol al primăverii.

"Suma rezultată din donațiile celor prezenți va fi folosită pentru copiii și tinerii beneficiari ai Asociației Down Brăila «Botez Vlad Sergiu», din oraș și din județ, în sensul decontării unor terapii și investigații medicale și pentru achiziționarea de scutece absorbante și alte bunuri", a mai spus Ștefania Botez.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii