Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de câini din Adăpostul de la Unirea salvaţi de oameni cu suflet mare

• organizaţiile de protecţie a animalelor au avut o contribuţie esenţială • în perioada ianuarie 2018 - august 2019, 2.085 de câini au fost adoptaţi din adăpostul administrat de SUPAGL Brăila

 

Poate fi un câine fără stăpân un bun animal de companie? Sigur că da, dacă le oferi atenţie şi afecţiune.

SUPAGL Brăila depune toate eforturile pentru promovarea câinilor din adăpostul public din localitatea Unirea în vederea adoptării acestora. Toţi câinii care sosesc în adăpost sunt fotografiaţi, iar pozele acestora, însoţite de informaţii despre ei sunt postate pe pagina de socializare a adăpostului. Sunt contactate organizaţii de protecţie a animalelor în vederea adoptării lor. Adopţiile sunt promovate şi în mass media locală.

Rezultatul acestor acţiuni este numărul mare de câini adoptaţi din adăpostul public al municipiului Brăila în perioada ianuarie 2018-august 2019, respectiv 2.085 câini. O mare parte dintre aceştia au fost adoptaţi de organizaţii de protecţie a animalelor din tară şi din străinătate.

Dintre organizaţiile care activează pe plan local, menţionăm  asociaţia  “Suflet lângă suflet” care a promovat şi adoptat câini din adăpost, a sprijinit târgurile de adopţie organizate de SUPAGL Brăila, precum şi asociaţia Phoenix Dogs, deţinătoarea adăpostului din Lacu Sărat, care a ajutat câinii cu probleme de sănătate ce nu puteau fi trataţi în adăpostul din Unirea, dar a şi adoptat câini din adăpostul public, în măsura disponibilităţii locurilor de cazare. Organizaţia “Suflet lângă suflet”, de exemplu, a preluat din adăpost, în ultimii 2 ani, circa 500 de câini, mulţi dintre aceştia fiind adoptaţi ulterior de iubitori de animale din Germania sau Anglia. “În primă fază, câinii sunt ţinuţi în curtea noastră, le facem un set complet de analize şi în funcţie de rezultatele acestor analize li se aplică tratamentele necesare. După aceea, cu sprijinul unei organizaţii din Germania cu care colaborăm, le găsim o nouă familie. Adopţiile în străinătate se fac sub un control strict al autorităţilor veterinare din ţările respective”, ne-a spus Diana Zorilă, reprezentantul “Suflet lângă suflet”, o organizaţie care se implică de mai bine de 6 ani în salvarea câinilor din Adăpostul de la Unirea.

Au fost şi persoane fizice, din Brăila dar şi din alte localităţi din tară care au adoptat câini din adăpostul public. Unii au îngrijit câinii care stăteau în preajma locuinţelor şi care s-au decis, după capturarea lor, să le ofere un cămin sigur şi multă atenţie.

Au fost şi persoane care au fost impresionate de privirile câinilor doar din pozele prezentate pe site-ul adăpostului şi s-au decis să îi ia acasă. Menţionăm o doamnă din Cluj Napoca care a bătut un drum lung pentru a oferi iubire şi protecţie unui câine pe care l-a văzut doar în poze. “Era atâta tristeţe şi durere în ochii ei încât nu mi-a mai ieşit din suflet. Ca şi la oameni, ochii câinilor sunt oglinda sufletului lor. Lina mi-a dovedit cu prisosinţă acest lucru: e un câine capabil de foarte multă iubire şi tandreţe, dar este totodată un foarte bun câine de pază. Am mers la Brăila să o adopt din adăpost pe 5 august, iar în câteva săptămâni ea s-a acomodat foarte bine cu noua familie. Este veselă, jucăuşă şi chiar înviorează atmosfera, aşa cum mi-am dorit. Mai am încă 4 câini, dintre care 3 sunt deja bătrâni şi chiar voiam o «fetiţă» tânără şi vioaie, iar Lina mi-a depăşit toate aşteptările”, spune doamna din Cluj Napoca, Monica Suciu.

Brăileanca Mihaela Puia se numără, de asemenea, printre cei care au adoptat câini din Adăpostul de la Unirea. Aceasta mărturiseşte că nu putea sta fără un câine la curte, după ce cel de dinainte a murit de bătrâneţe. “Încercam să găsim unul pe stradă pe care să îl luăm acasă, când am aflat despre posibilitatea de a adopta de la Adăpost. Am mers acolo şi am găsit imediat ce căutam. Mi-a plăcut că e mai subţirel şi de aceea l-am numit Firicel. În momentul de faţă, eu consider că Firicel e cel mai fericit căţel. Acum are o familie şi, la rândul lui, ne oferă foarte multă iubire şi devotament”, spune dna. Puia

Multumim tuturor organizaţiilor de protecţie a animalelor şi persoanelor fizice care s-au implicat şi au adoptat câini fără stăpân, contribuind astfel la scăderea numărului de câini de pe străzile municipiului Brăila, dar şi la eliberarea locurilor de cazare din adăpost.

Aşteptăm şi alte persoane să adopte câini din adăpostul public al municipiului Brăila. Dacă vă doriţi un animal de companie, în loc să vă cumpăraţi un câine de rasă, mai bine oferiţi-i şansa la viaţă unui câine comunitar şi implicaţi-vă în programul de adopţie a acestor animale. Până la urmă sunt tot câini, veseli şi dornici de atenţia stăpânului, poate fără un pedigree de pus în ramă, doar cu o inima câştigată, cea a stăpânului.

Imaginile alăturate prezintă câini norocoşi, care au avut şansa să fie adoptaţi de persoane responsabile. Ele ilustrează transformarea în bine a câinilor după adopţie.




Categorie articol: 

Comentarii