Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose va vota în premieră în Diaspora

• europarlamentarul brăilean, Mihai Tudose, a afirmat, ieri, că va merge la vot în turul 2, însă pentru prima oară în Bruxelles • cât despre opţiunea sa, acesta nu a dorit să precizeze un nume, însă punctat că românii ar trebui să voteze cerebral • acesta a reiterat faptul că va pune ştampila pe persoana care poate sta în fruntea CSAT-ului şi care poate reprezenta România în politica externă

 

Fostul prim-ministru al României, Mihai Tudose, a afirmat că va participa în mod cert la vot în turul doi al Alegerilor Prezidenţiale. Europarlamentarul brăilean (vicepreşedinte PRO România) a punctat că va vota cu această ocazie pentru prima oară în Bruxelles. Asta pentru a vedea cu ochii săi cum este să votezi în Diaspora. Trebuie subliniat că Tudose a mers la urne întotdeauna în oraşul Ianca, situaţie care s-a repetat şi la primul tur al alegerilor pentru Preşedintele României. Cât despre opţiunea sa pentru Cotroceni dintre Klaus Iohannis, preşedintele în exerciţiu susţinut de PNL şi fostul premier Viorica Dăncilă, candidatul din partea PSD, Tudose nu a dorit să precizeze pe cine va pune ştampila, însă a făcut un comentariu voalat. Cert este că europarlamentarul le-a recomandat tuturor românilor şi brăilenilor să vizualizeze foarte bine cine ar reprezenta România mai bine pe plan extern şi cine s-ar potrivi mai mult în fruntea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

“În mod cert voi merge la vot. Şi recomand tuturor brăilenilor şi românilor să meargă la vot. Este vorba despre cinci ani! Este vorba despre cine ne reprezintă în aceşti cinci ani! Este vorba, nu despre «un vot cu inima», aşa cum am mai auzit, ci despre un vot cu capul. Pentru că nu discutăm despre o vacanţă de două zile sau la ce film ne uităm în seara asta, ci este vorba despre cine ne reprezintă cinci ani! Şi aşa cum am mai spus-o şi acum o săptămână şi jumătate, înainte de primul tur, trebuie să ne gândim foarte bine pe cine vedem în fruntea CSAT-ului, pe cine vedem făcând politica externă a României, care sunt principalele atribuţii ale preşedintelui. Nu este vorba despre simpatii sau antipatii, ci repet, e vorba despre un vot raţional. De asemenea, vă anunţ că voi vota la Bruxelles în turul al doilea. O să votez în Diaspora să văd şi eu cum este”, a declarat Tudose.
Categorie articol: 

Comentarii