Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose a pariat toţi banii pe calul pierzător

Să presupunem că scandalul din PSD, dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, nu a fost unul regizat pentru a distrage atenţia opiniei publice de la legea offshore, adoptată zilele trecute de Senat.

Dacă scandalul din PSD a fost pe bune şi nu a fost vorba despre o diversiune, înseamnă că vor veni zile grele pentru cei din filiala PSD Brăila. Şi asta pentru că de la Mihai Tudose şi până la Ion Rotaru sau primarul Dragomir, toţi pesediştii brăileni s-au pronunţat clar împotriva lui Liviu Dragnea. Şi eu sunt împotriva lui Dragnea, însă eu nu sunt coleg de partid cu baronul de Teleorman.

Toată lumea ştie că Dragnea este un tip răzbunător, care nu iartă. Faptul că el a spus vinerea trecută că nu vrea să îi execute pe pucişti nu ar trebui luat în serios. Dragnea nu este genul de om care să lase de la el, dispus să înţeleagă că un partid nu se conduce bătând cu pumnul în masă.

Prin urmare, după ce va reuşi să recupereze din capitalul pierdut în interiorul PSD, Liviu Dragnea va începe să plătească poliţe, să treacă la izolarea (suprimarea) celor care “în inconştienţa lor” au vrut să îl oblige să demisioneze din funcţia de preşedinte suprem al PSD şi şef al Guvernului Dăncilă.

Aparent, Mihai Tudose stă bine pe poziţii. Tudose tocmai a fost ales preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Brăila, şi nu oricum, ci cu unanimitate de voturi. Altfel spus, Tudose va avea Brăila de partea lui într-o eventuală luptă de gherilă cu dictatorul Liviu Dragnea.

Problema este însă că degeaba va avea Tudose “galeria” de partea lui dacă în război se vor folosi şi tehnici neconvenţionale, căci cu siguranţă Dragnea va juca murdar. Tudose a fost prea sigur de victorie în faţa lui Dragnea şi a pariat tot ce avea pe înfrângerea actualului preşedinte al PSD. Numai că, după cum am văzut cu toţii, Dragnea a câştigat lupta cu rebelii din PSD cu scorul de 55-8. Numai 8 voturi a strâns tabăra lui Firea, Stănescu, Ţuţuianu, Tudose şi ceilalţi, asta în ciuda faptului că înainte de şedinţa CEx  anunţau că au cel puţin 40 de voturi de partea lor. Sigur, doar 8 voturi a numărat Dragnea, în vreme ce Gabrielei Firea i-au ieşit 11. Greu cu “artmetica” asta, vorba lui Paul Stănescu.

Revenind, singura şansă a lui Tudose şi a celorlalţi pucişti este ca Liviu Dragnea să fie condamnat la închisoare şi în cel de-al doilea dosar (cel cu angajările fictive de la Protecţia Copilului Teleorman), iar în PSD să se asigure succesiunea la putere. În caz contrar, Tudose va avea o viaţă mai grea decât a unei vulpi hăituite de o gaşcă de ogari. (Lupul Cel Rău)
Categorie articol: 

Comentarii