Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose, iritat de talmeș-balmeșul Guvernului privind vaccinările

* europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose, a postat pe rețelele de socializare un comentariu legat de modul în care înțelege Guvernul Florin Cîțu să organizeze campania de vaccinare anti-COVID-19 * acesta a dorit să atragă atenția în mod special asupra faptului că Executivul încă nu a clarificat cine va plăti pentru organizarea centrelor de vaccinare, lucru total anormal

 

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD Brăila) a criticat, recent, modul în care Guvernul Florin Cîțu înțelege să organizeze campania de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a postat un comentariu pe rețelele de socializare, intitulat ”Povești liberale cu zâne vaccinate”, în încercarea de a atrage atenția asupra faptului că Executivul a ignorat în primul val al vaccinărilor tocmai categoriile cele mai vulnerabile.

”E ziua cu cel mai greu bilanț din noul an: au murit 156 de români din cauza Covid-19. Dumnezeu să-i odihnească! Un moment potrivit, crede Guvernul Neputinței, ca să-și ia un nou elan pentru vaccinare. Într-o campanie pe care profesorul Alexandru Rafila o descrie corect ca fiind solemnă și nu empatică. O campanie de vaccinare în care accentul se pune pe cifre, nu pe oameni. Păguboasă socoteală... Așa aflăm că s-au risipit, până acum, 272 de doze de vaccin. Asta înseamnă 272 de bătrâni și bolnavi cronic neimunizați! Pentru că, din rațiuni de neînțeles, abia de vineri categoriile cele mai vulnerabile de populație pot fi vaccinate. S-au raportat, în schimb, 134.000 de vaccinați. Și ni se promit 1.000 de centre, fiecare cu o capacitate de a injecta câte 150 de persoane pe zi. Adică am avea 150.000 de vaccinați/zi. Strict teoretic însă! Pentru că autoritățile se grăbesc să adauge că n-avem atâtea vaccinuri disponibile”, a declarat Tudose.

Europarlamentarul a mai semnalat și faptul că reprezentanții Guvernului nu au explicat nici până la această dată cine anume va plăti pentru organizarea centrelor de vaccinare din toate localitățile, lucru pe care îl consideră anormal. Mai mult, a criticat faptul că totul se face haotic, în contextul în care autoritățile de la Centru știau de suficient timp faptul că va urma această campanie de vaccinare a populației.

”Deci problema ar fi la livrare, nu la organizare! Să meargă Vlad Voiculescu (dacă are timp între două declarații de basm, despre cum vrea el să termine vaccinarea în 6 sau maxim 9 luni!!!!!!) să vadă la fața locului, în județe, ce efort înseamnă organizarea unui centru de vaccinare, cu spațiile de depozitare și compartimentare conforme normelor de protecție. Dar de ce trebuie improvizate acum, în plină iarnă, de pe o zi pe alta? Nu știați că vine vaccinarea? Nu pentru asta v-ați pregătit toată toamna? E evident stadiul în care ne aflăm din scandalul în coaliția de guvernare, pe tema care-i doare cel mai rău de fapt: cine plătește pentru centrele de vaccinare? În timpul ăsta, România reală e întruchipată de bătrânul batjocorit în genunchi, pe holul spitalului din Corabia. Sau oare Cîțu crede că acel sărman om în acea poziție se ruga pentru sănătatea Guvernului?!?”, a conchis Tudose.
Categorie articol: 

Comentarii