Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose, interpelare pentru asigurarea vaccinurilor necesare anti-Covid19

* europarlamentarul a atras atenția că întârzierile producătorului sunt inacceptabile având în vedere câți bani a primit

 

Sesiunea plenară a Parlamentului European a început luni,18 ianuarie, a informat europarlamentarul Mihai Tudose într-o postare pe facebook și se va concentra pe vaccinarea anti-Covid și combaterea efectelor sociale ale pandemiei. Sursa citată a adăugat că a adresat e o interpelare Comisiei Europene pe tema asigurării vaccinurilor necesare anti-Covid19.

 

“Consider inacceptabile ezitările și întârzierile producătorului, care a beneficiat anul trecut de plăți masive și anticipate din partea Comisiei Europene”

Redăm integral conținutul interpelării lui Mihai Tudose cu titlul “Asigurarea vaccinurilor necesare anti-Covid19”:

“Acordurile dintre Comisia Europeană și BioNTech-Pfizer, respectiv Moderna ar trebui să asigure, teoretic, dozele de vaccin necesare pentru imunizarea a 380 de milioane de cetățeni europeni - peste 80% din populația UE. Din păcate, însă, este doar o situație ipotetică, având în vedere problemele pe care le are BioNTech-Pfizer în a-și îndeplini angajamentele asumate. Întârzierile de livrare anunțate afectează grav lanțurile de aprovizionare a statelor membre și pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii de populație.

Consider inacceptabile ezitările și întârzierile producătorului, care a beneficiat de plăți masive și anticipate din partea Comisiei Europene, în numele țărilor UE!Orice sincopă afectează vieți omenești, precum și predictibilitatea și credibilitatea campaniei de vaccinare.

În calitate de responsabilă pentru sistemul comun de achiziționare de vaccinuri, solicit Comisiei să acționeze ferm și urgent pentru a garanta furnizarea necesarului de doze pentru imunizarea în masă a populației UE până în vară!”,

Sursa citată a adăugat cu urmează dezbateri în plenul europarlamentar cu Consiliul șI Comisia pe această temă dar șI că miniștrii de externe discută problema “în pregătirea summit-ului informal online, de joi, al șefilor de state și guverne europene.

Cetățenii așteaptă de la noi rezultate concrete, de aceea e esențial ca această mobilizare să dea roade. Orice sincopă afectează vieți omenești, precum și predictibilitatea și credibilitatea campaniei de vaccinare”, a încheiat europarlamentarul PSD.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii