Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose, ales în unanimitate preşedinte al PSD Brăila

Parlamentarul Mihai Tudose este noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila în locul lui Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a fost ales în funcţie în cadrul Conferinţei judeţene extraordinare ce a avut loc vineri seară, la ora 18:00, în sala fostului Club "Progresul" din Brăila. De menţionat că Tudose nu a avut niciun contracandidat şi a fost ales preşedinte cu unanimitate de voturi, respectiv 161. Totodată, PSD-iştii au ales şi doi vicepreşedinți, Ștefan Moise și Francisc Iulian Chiriac, cele două funcții fiind rămase libere, una în urma demisiei lui Florin Mija și cealaltă în urma alegerii lui Tudose. În sală au fost prezenți 161 de social democraţi, dintre care 121 membri ai Consiliului Judeţean al PSD Brăila. De la Bucureşti, din partea conducerii centrale a partidului a participat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.
Reamintim că, pe 28 noiembrie senatorul Ion Rotaru, alături de deputatul Mihai Tudose au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului faptul că, în urma unei întâlniri a Biroului Permanent Judeţean PSD, s-a luat decizia de a solicita o rezolvare de la Centru privind starea organizaţiei, în condiţiile în care Gheorghe Bunea Stancu nu îşi mai putea exercita atribuţiile. Astfel, pe 27 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a emis o hotărâre de convocare a Conferinţei extraordinare judeţene pe data de 12 decembrie, având ca scop revocarea din funcţie a lui Stancu şi alegerea unui nou preşedinte.
Trebuie precizat că atât Gheorghe Bunea Stancu, cât şi Florin Mija au intrat în atenţia justiţiei în luna august, când procurorii DNA i-au reţinut, acuzându-i de infracţiuni de corupţie. Mai exact, preşedintele CJ Brăila a fost reţinut, şi apoi arestat la domiciliu, pentru infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese. Vicele CJ - Florin Mija şi funcţionarul Moisiu Nicolae, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, la data faptelor, sunt acuzaţi tot de infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată. Ulterior Stancu şi Mija au fost eliberaţi din arestul la domiciliu aplicându-li-se măsura controlui judiciar, dosarul aflându-se încă pe rol la Tribunalul Vrancea.
Gheorghe Bunea Stancu a fost ulterior revocat și din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, în data de 26 noiembrie, printr-un ordin al prefectului judeţului. Actul semnat de Vasilica Vîlcu a fost eliberat ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie în dosarul "Sportul", unde Stancu a fost găsit vinovat că a încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă. Ordinul prefectului a fost contestat de Stancu şi în prezent se află pe masa judecătorilor Tribunalului Brăila. De cealaltă parte, Florin Mija a demisionat din CJ Brăila pentru a debloca instituţia.

 
Categorie articol: 

Comentarii