Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Ruse a scăpat porumbelul: “Avocata mea mi-a spus că voi fi achitat”. Serios?!

Senatorul ALDE Brăila Mihai Ruse a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii. Însă informaţia bombă din cuprinsul acestei ştiri este, doamnelor şi domnilor, că senatorul Mihai Ruse ştie sigur că va fi achitat. Şi asta nu pentru că ar fi nevinovat, aşa cum susţin toţi politicienii ajunşi în faţa instanţei, ci pentru că aşa i-a spus avocata. “Lăsăm dosarul să îşi urmeze paşii. Sunt nevinovat. Avocata mea a spus că voi fi achitat. Aşa că lăsăm lucrurile să meargă înainte şi aşteptăm rezultatul. Nu vreau să comentez prea mult ca să nu se interpreteze”, a afirmat senatorul Mihai Ruse pentru publicaţia Obiectiv - Vocea Brăilei.

Aşadar, avocata lui Mihai Ruse i-a luat banii pe proces, după care i-a transmis să îşi vadă liniştit de treabă pentru că va fi achitat. Dar de unde ştie avocata ce anume se va întâmpla în dosar, ce decizie vor lua judecătorii? Nu cred că senatorul Ruse a spus chestia asta doar ca să se dea mare. Nu, Ruse pur şi simplu a scăpat porumbelul, s-a trezit vorbind, cum zic românii. Cu siguranţă, discuţia asta dintre Ruse şi avocata lui a avut loc, iar la final apărătoarea sa aleasă a ţinut să îi transmită că 100% va fi achitat.

Ce nu ştie senatorul Ruse este că, în mod normal, un avocat nu îţi garantează câştigarea procesului, ci doar faptul că te va reprezenta cu onestitate în instanţă. Dar dacă avocata i-a spus că sigur va fi achitat, înseamnă că o fi având nişte intrări la judecători, astfel încât clientul său să nu aibă de suferit în dosar. Evident, o astfel de variantă este exclusă, căci ce judecător din ţara asta (când ştie că este supravegheat/înregistrat din toate unghiurile) şi-ar risca libertatea şi cariera pentru un tip ca Mihai Ruse? Prin urmare, dacă eliminăm varianta cu blatul dintre avocată şi niscaiva judecători nu rămâne decât ipoteza că avocata lui Mihai Ruse şi-a bătut joc de el? Cum aşa? Simplu: i-a luat banii şi i-a promis la schimb luna de cer, adică în cazul nostru achitarea în dosar.

Încă o dată, ca să înţeleagă şi dl. Ruse de la Măxineni: avocaţii nu au cum să garanteze câştigarea unui proces, pentru simplul motiv că ei doar apără inculpaţii şi nu judecă, nu dau verdicte în dosarul în care aceştia sunt implicaţi. (Nevinovatul De Serviciu)
Categorie articol: 

Comentarii