Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Ruse neagă zvonurile legate de posibila sa «dezertare» din ALDE

numele senatorului ALDE Brăila, Mihai Ruse, a apărut, recent, pe o listă prezentată de presa naţională cu parlamentari care ar vrea să plece din partid, în urma unor neînţelegeri dintre cei doi copreşedinţi Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu • totuşi, Ruse a negat informaţia, subliniind că îşi respectă electoratul şi că va rămâne senator ALDE în următorii 4 ani de zile

 

Senatorul ALDE Brăila, Mihai Ruse nu a confirmat informaţia apărută, recent, la nivel naţional, conform căreia ar fi pe punctul de a părăsi partidul, alături de alţi 9 parlamentari. Mai exact, potrivit România Liberă, grupul ALDE se află în pragul unei rupturi, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a certat cu celălalt lider al partidului Daniel Constantin. Astfel, sursa citată a punctat că zece parlamentari, printre care şi brăileanul Mihai Ruse, ar fi pregătiţi să părăsească partidul în frunte cu Constantin şi să devină independenţi.

Deşi nu a răspuns la telefon, vineri, când a fost  contactat de redactorii Obiectiv - Vocea Brăilei, Ruse a explicat ulterior că nici nu s-a gândit vreodată să plece din ALDE şi că nu înţelege de unde au apărut aceste zvonuri care îl vizează.

Nu cunosc nimic. Nu a fost nicio discuţie la nivel de partid pe această ştire care s-a dat. Nu ştiu de unde a pornit această ştire. Abia aştept să ajung mâine (n.r. - astăzi) la Bucureşti să văd şi eu care e treaba. Am colegii mei din partid, îi respect, la fel şi pe cei doi copreşedinţi, sunt oameni deosebiţi. Nu s-a discutat un minut despre ceea ce s-a scris. Eu am rămas stupefiat când am văzut despre ce e vorba. Eu îi respect pe cei care m-au ales. Am venit în aprilie 2016 la ALDE, dar nici din partea conservatorilor sau a Partidului Liberal Reformator. Am venit la ALDE şi eu am fost ales de ALDE. Îi respect pe cei care m-au ales şi îi voi respecta în aceşti patru ani de zile cât voi fi senator de ALDE, a declarat Ruse.

 

Cine se mai află pe lista cu posibili «dezertori»

Totuşi, pe lângă neînţelegerile care ar plana în tabăra ALDE, nu trebuie trecut cu vederea nici ceea ce se întâmplă la PSD, unde conflictul dintre preşedintele Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta pare să se amplifice, odată cu dorinţa celui din urmă de a-şi crea propriul partid. O veste care ar putea părea interesantă pentru mulţi dintre foştii parteneri ai lui Ponta.

Potrivit România Liberă, din lista parlamentarilor care vor să plece din ALDE şi care ar putea destructura complet grupul formaţiunii în cele două Camere, fac parte următorii: Daniel Constantin - vicepremier, ministru al Mediului, copreşedinte ALDE şi deputat, Damian Florea - secretar general al ALDE, deputat. Provenit din fostul PC, a fost unul dintre primii conservatori care au susţinut desprinderea de Dan Voiculescu, Sorin Câmpeanu - deputat, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, propus de Daniel Constantin, care a renunţat la portofoliul Agriculturii pentru a-l sprijini pe Câmpeanu, Constantin Avram - liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, un vechi membru PC, Mircea Banias - deputat, fost membru PC, după ce a intrat în Parlament pe listele PDL, Eugen Durbacă - deputat din partea ALDE, după ce înainte de 1989 a fost membru al Comitetului Judeţean al PCR, iar după Revoluţie a trecut prin nu mai puţin de nouă partide, Mihai Niţă - deputat, fost membru PC din 2012, după ce anterior fusese ales parlamentar din partea PDL, Viorel Ilie - liderul grupului ALDE din Senat, Scarlat Iriza - senator, fost membru PSD şi UNPR, partid de la care a trecut direct la ALDE şi pe ultimul loc de pe listă senatorul brăilean Mihai Ruse (ex-primar PSD al comunei Măxineni).
Categorie articol: 

Comentarii