Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Ruse ar putea «dezerta» din ALDE

• numele senatorului ALDE Brăila, Mihai Ruse, a apărut pe o listă prezentată de presa naţională cu parlamentari care vor să renunţe la ALDE • contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, fostul primar al comunei Măxineni nu a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma informaţia

 

Senatorul ALDE Brăila, Mihai Ruse, pare să fie cu un picior afară din barca lui Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit România Liberă, grupul ALDE se află în pragul unei rupturi, după ce preşedintele Senatului s-a certat cu celălalt lider al partidului Daniel Constantin. Astfel, potrivit sursei citate, zece parlamentari, printre care şi Mihai Ruse, sunt pregătiţi să părăsească partidul în frunte cu Constantin. Aceştia ar putea forma un grup de independenţi subliniază România Liberă, citând surse din cadrul ALDE. Chiar şi aşa, în acest context, nu trebuie trecut cu vederea ceea ce se întâmplă în tabăra PSD, unde conflictul dintre preşedintele Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta pare să se amplifice, odată cu dorinţa celui din urmă de a-şi crea propriul partid.

Potrivit presei centrale, pe lista parlamentarilor care vor să plece din ALDE şi care ar putea destructura complet grupul din cele două camere al formaţiunii fac parte următorii: Daniel Constantin - vicepremier, ministru al Mediului, copreşedinte ALDE şi deputat, Damian Florea - secretar general al ALDE, deputat. Provenit din fostul PC, a fost unul dintre primii conservatori care au susţinut desprinderea de Dan Voiculescu, Sorin Câmpeanu - deputat, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, propus de Daniel Constantin, care a renunţat la portofoliul Agriculturii pentru a-l sprijini pe Câmpeanu, Constantin Avram - liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, un vechi membru PC, Mircea Banias - deputat, fost membru PC, după ce a intrat în Parlament pe listele PDL, Eugen Durbacă - deputat din partea ALDE, după ce înainte de 1989 a fost membru al Comitetului Judeţean al PCR, iar după Revoluţie a trecut prin nu mai puţin de nouă partide, Mihai Niţă - deputat, fost membru PC din 2012, după ce anterior fusese ales parlamentar din partea PDL, Viorel Ilie - liderul grupului ALDE din Senat, Scarlat Iriza - senator, fost membru PSD şi UNPR, partid de la care a trecut direct la ALDE şi pe ultimul loc de pe listă senatorul brăilean Mihai Ruse (ex primar PSD  al comunei Măxineni).

În ciuda încercărilor redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei”, nici Ruse, nici preşedintele ALDE Brăila Daniela Rădulescu nu au putut fi contactaţi pentru a ne oferi un punct de vedere pe acest subiect.
Categorie articol: 

Comentarii