Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Gabriel Abăseacă: “Din punctul meu de vedere, unitatea echipei este foarte importantă iar la noi există”

Spre deosebire de alte alegeri locale, anul trecut au intrat atât în CLM cât și în CJ multe nume noi de la PSD și PNL. Totodată printre new-entry sunt și mulți tineri, dar și mulți profesioniști cu calificări superioare de la care cetățenii Brăilei ar putea avea așteptări. În acest context, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat o rubrică nouă destinată în exclusivitate consilierilor municipali și județeni aflați la primul mandat. Pentru început în cadrul acestei rubrici vor intra mini-interviuri asezonate cu CV-urile noilor consilieri. Începem cu consilierii județeni ai PSD.

 

Mihai Gabriel Abăseacă are 30 de ani, este absolvent al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și deține un master în Ingineria Mediului în cadrul aceleeași facultăți.

După terminarea studiilor și-a desfășurat activitatea atât în mediul privat cât și la stat, inclusiv în aparatul guvernamental. Administrează o afacere în domeniul agricol și a reușit să atragă din fonduri europene o sumă considerabilă de bani, dotând o fermă cu utilaje performante, necesare unei dezvpltări reale.

 

- Cum vă simțiți la ședințele CJ Brăila?

- În primul rând vreau să transmit brăilenilor, conducerii PSD Brăila și membrilor social democrați, mulțumirile mele pentru că mi-au dat șansa de a ajunge în Consiliul Județean. Este o onoare pentru mine să reprezint brăilenii la nivel județean și să fac parte din echipa PSD.

După cum știți, ședințele Consiliului Județean s-au desfășurat cu prezența fizică în sală doar la început, până la constituire, după care s-a trecut în online. Emoțiile pentru mine au fost foarte mari, mai ales în prima ședință în care am depus jurământul. Mi-am asumat responsabilitatea reprezentării brăilenilor în Consiliul Județean și voi folosi toate cunoștințele mele pentru a pune umărul la dezvoltarea județului Brăila. Grupul de consilieri al PSD Brăila este unul unit, serios și îl avem lângă noi pe domnul președinte care ne ajută foarte mult, mai ales că, fiind la început de mandat, avem nevoie de acest sprijin. Atmosfera în ședințe este una civilizată, constructivă și sper să rămână așa.

 

- Ce nu vă place?

-Nu pot spune că e ceva care nu îmi place la ședințele de consiliu în acest moment. Poate doar faptul că suntem nevoiți să facem ședințele online. Dar, bineînțeles, trebuie să respectăm măsurile.

 

- Ați schimba ceva la modul de organizare și funcționare al ședințelor?

- Nu aș schimba nimic la modul de organizare și funcționare al ședințelor. Consider că suntem un colectiv de oameni bine pregătiți, respectăm legea și lucrăm în interesul cetățeanului.

 

- Aveți vreun proiect personal pe care, cu ajutorul grupului de consilieri PSD, să-l promovați până la sfârșitul mandatului?

- Suntem o echipă unită și vom susține toate proiectele pe care le considerăm importante pentru dezvoltarea județului nostru. În campania electorală ne-am asumat continuarea dezvoltării și asta vom face. Din punctul meu de vedere, unitatea echipei este foarte importantă iar la noi există.

Proiectele noastre de dezvoltare a infrastructurii rutiere, de asigurare a finanțării pentru modernizarea aparaturii din unitățile medicale și de învățământ sunt printre prioritățile noastre. De asemenea, important atât pentru mine cât și pentru domnul președinte și echipa PSD este ajutorul pe care vrem să-l oferim în continuare UAT-urilor pentru dezvoltarea comunităților din mediul rural. Vom asigura condițiile necesare pentru buna desfășurare a activităților de orice fel și sprijinul pentru accesarea fondurilor europene, atât de importante. (A consemnat Monica PARASCHIV)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii