Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Eminescu: "Si daca tu esti Adrian Nastase si vrei sa-mi furi casetele audio cu stenogramele?"

Reporter: asl pls
Eminescu: Haide, bai, ma iei cu chestii dintr-astea? Pai, toata lumea stie cine sint eu. Cu toate astea, am sa-ti raspund. Deci, daca sint nascut in 1850, fa si tu un calcul si o sa vezi ca am 155 de ani. Sint barbat, normal, iar locatia din care discut acum cu tine este Ipotesti, mai exact un net-cafe din Ipotesti. M-am retras in locul unde m-am nascut, ca in Bucuresti viata e mult prea agitata. M-au disperat pesedistii astia. Sa nu mai vad vreunul prin preajma, ca ma retrag definitiv si irevocabil in codrii de arama.
Reporter: Lasa codrii de arama. Mai bine sa trecem la lucruri serioase, ca numai am decit juma' de ora de net si ma dau astia afara. Asadar, chiar ai casete inregistrate cu stenogramele PSD?
Eminescu: Toata viata am fost om de cuvint. Crezi ca acum, dupa ce o intreaga lume mi-a citit poeziile, as putea sa-mi bat joc pe marginea unui subiect atit de serios? Normal ca am casetele, sint puse la loc sigur si vreau sa iti spun ca inregistrarile sint extrem de clare. Se aude ca pe CD. Ce-i drept, am avut si aparatura performanta la dispozitie, adica niste microfoane de ultima generatie, asa explicindu-se si calitatea inregistrarilor.
Reporter: Banuiesc ca ai ascultat de zeci de ori aceste stenograme. Ce lucruri interesante sint pe casete, lucruri pe care noi nu le stim?
Eminescu: Oho, se spun lucruri extrem de grave, iar chestia asta o poate confirma si Adrian Nastase. Insa nu ma trage de limba, ca nu am sa-ti spun nimic. Iti zic doar ca traficul de influenta e la el acasa, amenintarile la adresa statului sint cu duimul si altele asemenea. Cind am sa scot casetele pe piata, ai sa te convingi ca am spus adevarul.
Reporter: Pai, ai amenintat ca le scoti luni, 29 august. Bietii pesedisti erau uzi leoarca. Te tii de poante?
Eminescu: Nu, nu ma tin de nici o poanta. Am vrut doar sa vad daca acesti pesedisti au curajul, macar in douasprezecelea ceas, sa-si recunoasca faptele. Nu au avut curaj, ba chiar m-au facut mincinos, iar treaba asta m-a scos din sarite. Si-au taiat craca de sub picioare.
Reporter: De ce ai tras cu urechea la discutiile pesedistilor? Te credeam un om cultivat, un intelectual rasat. Parc-ai fi un spion de 2 lei.
Eminescu: Te afli intr-o grava eroare. Nu sint spion, nu am structura necesara pentru a desfasura o astfel de activitate. Si sa stii ca nu am tras cu urechea. Pur si simplu, aceste casete mi-au parvenit pe anumite canale despre care nu pot sa vorbesc acum. Probabil ca persoana care s-a ocupat de inregistrari m-a ales pe mine, pentru ca, orice s-ar zice, sint totusi un nume si am credibilitate in fata romanilor. Nu uita, ma cheama Mihai Eminescu.
Reporter: Asta am inteles. Numai ca eu nu cred ca esti Eminescu.
Eminescu. Sint Eminescu toata ziua. Hai, spune repede ce poezie vrei sa-ti recit ca sa te conving?
Reporter: Catelus cu parul cret.
Eminescu: Mda... fura rata din cotet / el se jura ca nu fura / dar...
Reporter: Hai, bai nea Mihai, ca matale nu esti Eminescu. Habar n-ai sa reciti. Cred ca si io recit mai bine decit tine. Io zic ca esti Miron Mitrea.
Eminescu: Mitrea, cine naiba-i Mitrea asta? A scris ceva interesant la viata lui?
Reporter: Hai, nu te mai da ranit. Mitrea apare si in stenograme, stii foarte bine despre cine e vorba.
Eminescu: Bai, stii care-i treaba? Chiar daca as fi Mitrea, tu tot n-ai cum sa dovedesti. Am gresit cind am acceptat aceasta discutie cu tine pe chat. Stau si ma gindesc daca tu nu cumva esti pesedist. Daca esti Adrian Nastase si vrei doar sa afli unde tin casetele cu stenogramele, ca sa mi le subtilizezi? Nu-i exclus sa fii un impostor, sa fii mina in mina cu cei care se simt amenintati de iminenta aparitie a castelor audio pe piata. Iti spun pentru ultima oara: sint Mihai Eminescu, poetul nepereche, care acum, la batrinete, s-a gindit sa scape neamul de misei. Pai, de ce crezi ca acceptat sa-mi compromit reputatia si sa ma infiltrez in clanul pesedistilor, daca nu pentru a raspunde la acele versuri pe care le-am scris cu ani in urma, si anume: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie / Tara mea de glorii, tara mea de dor". Asta ii doresc eu Romaniei: sa scape de nemernicii care au ajuns sa o conduca in cele mai ciudate si gresite directii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii