Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Dănuţ, noul Brătianu al liberalilor brăileni

Faptul că şeful liberalilor brăileni, senatorul Cătălin Boboc, a declarat zilele trecute că, da, Mihai Dănuţ (şi el senator) urmează să se transfere la PNL, vine să confirme faptul că fostul cofetar ratat Dănuţ va juca, în sfârşit în liga mare, acolo unde se învârt banii adevăraţi. Surprinzătoare mi s-a părut, însă, afirmaţia lui Boboc, conform căreia venirea lui Mihai Dănuţ în PNL va aduce plusvaloare.
Când spui despre cineva că va aduce plusvaloare partidului, înseamnă că ştii, că ai certitudinea că respectivul a făcut ceva la viaţa lui (politică sau nu). Că respectivul, în cazul de faţă Mihai Dănuţ, a dovedit reale calităţi, că s-a remarcat prin acţiuni, prin campanii duse în folosul cetăţenilor. Din câte îmi aduc eu aminte, senatorul Mihai Dănuţ s-a făcut remarcat doar printr-o atracţie crâncenă pentru ciolan, el având tupeul şi nesimţirea să îl părăsească pe Dan Diaconescu Direct, adică pe omul care l-a făcut senator cu al său PPDD, decedat între timp.
Ce plusvaloare să aducă, oameni buni, un ciolănar ca Mihai Dănuţ? Sanchi, o fi şi el vreun Brătianu al vremurilor moderne şi nu ştim noi. La ce se pricepe concret acest Mihai Dănuţ (căci ca om de afaceri a eşuat lamentabil), în afară de a băga strâmbe şi a trage totul pe spuza lui? Dar Cătălin Boboc, umil ca de obicei, s-a grăbit să aplaude teleportarea lui Mihai Dănuţ de la PC în rândurile PNL Brăila, căci ciolănarul şi-a negociat la Bucureşti trecerea la liberali. Or, Boboc ce şi-o fi zis? "Băi, dacă Mihai Dănuţ o fi vorbit direct cu Alina Gorghiu, iar eu mă trezesc criticând ca băbălăul acest transfer? Ia să zic eu de bine despre Mihai Dănuţ, nu de alta, dar să nu mă trezesc debarcat din fruntea PNL Brăila dacă scot vreo prostie pe gură".
Singura performanţă, dacă putem spune aşa, a senatorului Mihai Dănuţ a fost aceea că a dat din coate până a reuşit să o impună pe tanti Vasilica în funcţia de prefect, în ciuda opoziţiei lui Bunea Stancu. Dar această "performanţă" s-a făcut în interesul partidului din care el făcea parte (PC) şi, de ce nu?, chiar în interesul personal al lui Mihai Dănuţ, nicidecum în interesul cetăţenilor. Adică, atunci când se lupta pentru tanti Vasilica, senatorul Mihai Dănuţ nu lupta pentru alegători, ci pentru binele propriu şi personal, să aibă un prefect care îi este dator pentru numire.
În rest, eu unul mă bucur pentru trecerea lui Mihai Dănuţ la liberali. După ce transferul va fi perfectat, promit să îi acord o atenţie sporită acestui personaj Mihai Dănuţ, care deja poate fi numit tăticul traseiştilor din Brăila.

 




Categorie articol: 

Comentarii