Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Covaliu şi Rareş Dumitrescu au fost premiaţi

Primăria Braşov a dat câte 6.000 de lei fiecăruia, în timp ce Consiliul Judeţean a oferit câte 1.000 de lei. Pe lângă suma primită, Rareş Dumitrescu ar putea primi şi un apartament, în cazul în care Consiliul Judeţean va aproba propunerea făcută de primarul George Scripcaru.
Campion mondial cu echipa şi vicecampion mondial la individual, Rareş Dumitrecu a adeclarat după ce a fost premiat că a fost un concurs extrem de dificil pentru că în ultima vreme numărul de sportivi valoroşi în scrimă a crescut foarte mult: "Cu multă muncă însă am reuşit să obţinem rezultate remarcabile. De menţionat că lumea întreagă a aflat foarte rapid că, din cei şase oameni implicaţi în finală, doi antrenori principali, doi secunzi şi doi sportivi, cinci erau braşoveni".
Mihai Covaliu şi-a completat elevul vorbind despre oraşul în care s-a născut: "Nu ştiu ce are Braşovul special de a dat atâţia sportivi valoroşi pentru scrimă. Poate tradiţia medievală a oraşului, poate altceva, dar cert este că aici s-au născut şi format mulţi campioni".
Echipa României, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir, a cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de scrimă din Turcia, în proba de sabie, după ce a învins în finală reprezentativa Italiei, scor 45-44. Rareş Dumitrescu a mai cucerit la această competiţie medalia de argint la sabie.
Componenţii echipei de sabie vor fi premiaţi şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, joi, de la ora 13:00, la sediul instituţiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii