Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihaela Florea, din nou la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019

• tânăra se califică pentru a doua oară în finala mondială din America, anul trecut aceasta obţinând locul 4

 

O elevă din Brăila va reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist (Microsoft Office World Championship - MOSWC), care va avea loc la New York, în perioada 28-31 iulie. Mihaela Florea de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” s-a calificat pentru a doua oară în finala mondială din America, la secţiunea Excel, în urma etapei naţionale desfăşurate pe 10 mai, la Bucureşti. Anul trecut, Mihaela a ocupat locul 4 mondial la Power Point.

“Mă bucur că merg la New-York pentru că voi cunoaşte noi tineri din diferite zone ale globului, care provin din diferite culturi. Doresc să urmez o carieră în domeniul IT şi toate certificările MOS dobândite mi-au ajutat în aplicaţiile pe care le-am făcut la universităţile din Anglia. La nivel personal, lucrul cu aplicaţiile Microsoft Office îmi dezvoltă foarte mult capacitatea de a face lucruri repede, adică time management”, a spus Mihaela Florea, reprezentanta României la secţiunea Excel.

Alături de Mihaela, care este coordonată de prof. Paul Pruş, alţi doi elevi români vor merge la această competiţie: Adrian Boier şi Adrian Muntean de la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, care vor concura la secţiunile Word, respectiv Power Point. Toţi se vor pregăti în următoarea perioadă atât pentru bacalaureat, cât şi pentru competiţia din America.

Un alt elev brăilean a reuşit să facă performanţă la etapa naţională a campionatului. Este vorba despre Silviu Bălan, elev în clasa IX-a la Colegiul Naţional “N. Bălcescu”. De altfel, în topul celor mai interesate judeţe să califice elevi pentru campionatul de anul acesta s-au aflat Brăila şi Vrancea, pe lângă Bucureşti. Judeţul nostru a fost reprezentat la etapa naţională de cinci elevi, aceştia fiind printre primii 30 candidaţi din ţară. Cea mai dificilă secţiune a fost considerată Excel, iar preferata candidaţilor a fost Word.

An de an, tinerii care se califică pentru Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist inspiră alţi colegi să se certifice în utilizarea aplicaţiilor Microsoft Office, apoi să se înscrie în competiţia mondială.

Competiţia Microsoft Office Specialist este singura competiţie din lume acreditată de Microsoft care oferă o platformă unică de testare, astfel încât elevii şi studenţii din întreaga lume să îşi poată demonstra experienţa cu instrumentele Microsoft Office.

“Soluţiile Microsoft Office 365 s-au dezvoltat enorm în ultimii ani şi încorporează capabilităţi din ce în ce mai complexe care să ne facă viaţa mai uşoară şi să ne ajute să evoluăm. La Microsoft, susţinem evoluţia prin tehnologie, mai ales în ceea ce priveşte amplificarea capacităţilor noastre şi sunt foarte bucuroasă să văd că această competiţie capătă amploare de la un an la altul”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Felicitări şi mult succes la Campionatul Mondial!
Categorie articol: 

Comentarii