Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Micul terorist din Bărăganul, încă două dosare penale

• în weekendul trecut, copilul de 11 ani ar fi furat o butelie şi un aragaz tip reşou din casa unui localnic • în noaptea de luni spre marţi, o localnică susţine că l-a văzut umblând prin curte şi a anunţat poliţia • în prezent, minorul se află internat într-un spital pentru evaluare medicală

 

Băiatul de 11 ani din comuna Bărăganul care a terorizat localnicii şi a pus autorităţile pe jar îşi continuă activitatea infracţională. Poliţiştii din cadrul Postului Comunal Bărăganul au deschis alte două dosare penale, după ce minorul ar fi furat câteva bunuri dintr-o casă şi ar fi intrat nepoftit în curtea unei alte locuinţe. Pe 17 martie, copilul ar fi intrat într-o locuinţă din comună şi ar fi sustras o butelie de gaz şi un aragaz tip reşou, în valoare totală de 200 lei. Proprietarul a anunţat poliţia şi în cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

O altă localnică a susţinut în faţa oamenilor legii că în noaptea de 18 spre 19 martie, în jurul orei 00.30, l-a văzut pe băiat în curte. Dimineaţă, femeia şi-a verificat bunurile şi a observat că nu-i lipseşte nimic, însă a anunţat incidentul la Poliţie, de teamă ca “vizita” să nu se repete. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru violare de domiciliu.

Între timp, cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila au reuşit să ia primele măsuri, mai ales că şi bunicii care îl au în grijă pe minor au fost cooperanţi. În cursul zilei de miercuri, 20 martie, copilul a fost internat într-o unitate sanitară din municipiu pentru a fi evaluat medical. Acum se aşteaptă rezultatul investigaţiilor şi recomandările medicilor. Cel mai probabil, minorul va ajunge în Centrul de Zi de la Bărăganul.

Reamintim că băiatul a fost plasat în grija bunicilor prin hotărâre a Tribunalului Brăila, după ce părinţii săi s-au despărţit. Deşi mama sa ar fi vrut să-l ia cu ea, judecătorii au decis că e mai bine pentru copil să rămână în casa bunicilor paterni. Femeia s-a recăsătorit şi are şi alţi copii, stabilindu-se la două localităţi distanţă de Bărăganul.

De ceva vreme, minorul i-a îngrozit pe localnici prin faptele sale: furturi şi violenţă fizică, iar cazul a fost mediatizat într-una din ediţiile anterioare ale cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei”, după sesizarea unui consătean. Pe lângă dosarele penale deschise de poliţişti, se adaugă şi 19 amenzi pe care le-a primit bunica minorului, la Legea 61/1991, pentru neluarea măsurilor necesare de a-l împiedica de la fapte de vagabondaj. Primarul localităţii a strâns într-un dosar toate actele referitoare la faptele copilului, printre care şi o cerere de instituţionalizare din partea bunicului, şi l-a trimis către DGASPC. Se pare că instituţionalizarea nu este încă o soluţie, atât timp cât la mijloc apare o hotărâre judecătorească. Iată că o soluţie identificată de autorităţi este cea a Centrului de Zi, unde băiatul ar urma să-şi petreacă timpul, participând la diverse activităţi, iar noaptea va reveni la domiciliul bunicilor.
Categorie articol: 

Comentarii