Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Microbuzul morţii

ieri dimineaţă, un accident rutier grav s-a produs pe DN 22, între localităţile Şuţeşti şi Gradiştea, vinovat fiind şoferul constănţean al unui TIR • este vorba despre un bărbat de 29 de ani, care a pătruns cu autotrenul pe contrasens şi a intrat într-un microbuz de transport persoane • autovehiculul lovit s-a făcut praf, iar două persoane au decedat, fiind vorba despre şoferul de 39 de ani, şi o pasageră de 64 de ani • în urma impactului, trei persoane au rămas încarcerate  

 

Grav accident rutier, soldat cu doi morţi şi patru răniţi, la ieşire din localitatea Şuţeşti. Un TIR condus de un constănţean a intrat pe contrasens şi a izbit violent un microbuz de transport persoane, care circula regulamentar. Impactul a fost devastator. Microbuzul s-a făcut praf, iar două persoane au murit.

După cum au stabilit poliţiştii, evenimentul s-a produs pe DN 22, la ora 8.00, între localităţile Şuţeşti şi Gradiştea. Microbuzul de transport persoane venea spre municipiu, însă drumul acestuia s-a oprit brusc, el fiind izbit violent de un TIR condus de un bărbat de 29 de ani, din Constanţa. Acesta se deplasa pe sensul de mers Brăila - Râmnicu Sărat, însă a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a pătruns pe contrasens. În urma impactului, o persoană a murit pe loc, fiind vorba despre şoferul microbuzului de la firma Gebamy, un bărbat de 39 de ani, din Brăila. O femeie de 64 de ani, din Gradiştea, pasageră în microbuz, a suferit leziuni grave şi, deşi medicii au efectuat manevre de resuscitare aproximativ o oră, nu a putut fi salvată. Numărul decedaţilor a ajuns astfel la doi. Alte 4 persoane din microbuz, cu vârste cuprinse între 17 şi 68 de ani, au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Una dintre ele a intrat direct în sala de operaţie, starea sa fiind gravă. “Patru persoane au fost transportate la UPU şi 2 persoane au refuzat transportul”, a transmis imediat după accident biroul de presă al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – ISU Brăila.

Trei persoane au rămas încarcerate, iar lucrătorii de la ISU le-au extras dintre fiarele contorsionate. Din păcate, nu toate au scăpat cu viaţă.

 

Care este starea victimelor

În acest grav eveniment au fost implicate 9 persoane, doi şoferi, al microbuzului şi autotrenului, la care se adaugă 7 pasageri din microbuz, majoritatea fiind din Gradiştea.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, una dintre victime, o fată de 17 ani, a suferit o plagă la cap, fiind însă vorba despre mai multe julituri, starea ei fiind bună. O alta, un bărbat de 45 de ani a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral minor, acesta fiind sub supraveghere la Unitatea de Primiri Urgenţe. Tot uşor a fost rănită şi o altă victimă, de 41 de ani, suferind tot un traumatism cranian minor. Mai grav este un bărbat de 68 de ani, care a suferit traumatism cranian şi abdominal, acesta suferind intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Evenimentul rutier, produs într-un moment de neatenţie, a blocat circulaţia pe DN 22, timp de câteva ore circulându-se pe un singur sens.

Poliţiştii au efectuat cercetarea la locul accidentului, dirijând şi circulaţia în zonă pentru a preveni producerea altor incidente neplăcute.  Şoferul de TIR a fost testat cu aparatul etilotestul, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii