Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Mica Sirena" - o montare interesanta care a cucerit copiii

Duminica, la Teatrul de Papusi "Carabus" a avut loc premiera spectacolului "Mica Sirena", o adaptare dupa celebrul basm al lui Andersen realizata de Ecaterina Mihaescu Paun.
Sala arhiplina a fost cucerita de luminile de pe scena, de jocul lin al papusilor care sugerau viata din adincuri. Copiii au putut admira meduze, pesti, cai de mare si minunatele printese ale adincurilor.
"Firul povestii l-am respectat, cu exceptia finalului. In basmul original acesta este trist. Noi l-am facut pozitiv, optimist. Mica Sirena ramine cu printul. Am ales acest final pentru ca noi ne dorim copii fericiti, optimisti", a spus Ecaterina Mihaescu Paun.
Regia ii apartine lui Mihai Paun care a marturisit ca a urmarit atragerea micului spectator prin mijloace auditive, vizuale, care sa provoace imaginatia micutilor. "Toata actiunea se petrece intr-un acvariu. Nu am mai facut asa ceva, am folosit si mijloace noi, aceasta lumina de cuart, care da senzatia unei lumi a adincurilor. Este un spectacol pentru copii de virsta mai mica. Proba de foc nu va fi astazi, ci la prima vizionare cu gradinitele, atunci vom sti daca are sau nu priza la public", a spus regizorul Mihai Paun.
Muzica este semnata de Cristian Doicu, iar scenografia ii apartine Marianei Brudiu. Papusile prind viata datorita actorilor: Daniela Antonescu, Jana Nesa, Aurora Popescu, Iulian Gheorghe, Gheorghe Popa, Florin Chirpac, Valentina Lepadatu si Liliana Alexandrescu.
Categorie articol: 

Comentarii