Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mic Festival de Tango “DanubiTo Brăila 650”

• Atelierul De Tango Milonga din Brăila vă invită la a doua ediţie a Festivalului de Tango, dedicată aniversării a 650 de ani de atestare documentară a oraşului • festivalul va avea loc în perioada 31 mai-3 iunie, timp în care veţi putea lua parte la spectacole, petreceri şi seminarii, evenimentele având loc în mai multe locaţii din oraş • organizatorii festivalului s-au alăturat campaniei umanitare pentru Bogdi, astfel că în trei locaţii unde vor avea loc evenimente se vor putea face donaţii

Atelierul De Tango Milonga din Brăila şi al dansatorilor Tangueriei Danubiene din Brăila şi Galaţi vă invită la a doua ediţie a Festivalului de Tango, dedicată aniversării a 650 de ani de atestare documentară a oraşului. Festivalul va avea loc în perioada 31 mai-3 iunie, în mai multe locaţii din oraş.

Festivalul este un rendez-vous de patru zile în Brăila, unde dansatori din toată România, din Europa şi Argentina, îşi dau întâlnire cu cei din Brăila şi Galaţi, pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele şi experienţa, a dansa cu bucurie şi a-şi face noi prieteni.

“DanubiTo Brăila” este organizat pentru al doilea an consecutiv de Sorin Laurenţiu Ionescu. Acesta a început dezvoltarea comunităţii de tango în Brăila ca pe un proiect personal în 2016. Acum, în 2018, împreună cu o echipă de oameni inimoşi, construită la Brăila, pregateşte noile generaţii pentru viitorul tangoului şi spune despre tango că este mai mult decât o improvizaţie coregrafică, este şi muzică, este şi o interpretare personală în cea mai răspândită artă din lume, cea a dansului. “Este mijlocul prin care fiecare dintre noi suntem mici sau mari artişti şi contribuim la frumuseţea lumii, făcându-ne noi prieteni peste tot pe pământ.”, spune Sorin Laurenţiu Ionescu.
Timp de patru zile, festivalul va încânta publicul cu muzica live, spectacolele fiind susţinute de două formaţii internaţionale, DUO-ul argentinian “MURGIER - ALMAR”, format din Jose Almar - solist vocal şi chitarist din Buenos Aires şi Pablo Murgier - pianist şi compozitor. Trupa va susţine un recital la Teatrul “Maria Filotti”, invitata specială a trupei fiind brăileanca Diana Tudor, alături de trio-ul ucrainean “Trinidad Arfo”. Festivulul îi aduce în faţa publicului brăilean şi pe unii dintre cei mai recunoscuţi instructori de tango din România: Alina Dumitrescu - “La Morocha”, originară din Brăila, ea fiind cea care a adus tangoul în România; Claudiu Grosaru şi partenera sa Alexandra Cindrea; Giorgio Panico şi Mirela Rosu; Jose Almar şi partenera sa Raluca Teodor. Acestora li se alătură tinerii şi talentaţii dansatori de Tango Salon, brăileanca Irina Ştefanescu şi Daniel Constantin.
Cireaşa de pe tort a evenimentului va fi cu siguranţă “En El Barco - Milonga pe Vapor”, unde participanţii vor putea dansa în timp ce se plimbă cu vaporul pe Dunăre.

Intrarea liberă va fi la următoarele evenimente:

- joi, 31 mai, zona Fântânii Cinetice, orele 18.00-21.00 - “DanubiTo în stradă”;

- vineri, 1 iunie, Grădina Mare, orele 18.00-20.00- “Milonga Copiilor”;

- sâmbătă, 2 iunie, Centrul Cultural şi de Recreere “Poarta Cetăţii, orele 18.00-21.00 - Milonga la “Poarta Cetăţii”.

Programul complet al evenimentului şi mai multe detalii găsiţi pe www.danubitobraila.weebly.com şi pe pagina de Facebook “Festivalul de Tango DanubiT0 Brăila 650”.

 

Învăţăm să dansăm tango şi donăm pentru Bogdi

Sorin Laurenţiu Ionescu, alături de ceilalţi organizatori ai festivalului de tango, a dorit să fie alături de Bogdi, băieţelul de numai 3 anişori care a fost diagnosticat cu tumoră la ficat. Astfel, la trei evenimente desfăşurate în cadrul festivalului va exista o urnă unde se vor putea face donaţii. Este vorba despre “Danubito în stradă”, care va avea loc astăzi, între orele 18.00-20.00, în zona Fântânii Cinetice şi “Milonga Copiilor”, care se va desfăşura vineri, de 1 iunie, între 18.00-20.00 în Grădina Mare. Precizăm că la aceste două evenimente accesul publicului este liber.

Al treilea eveniment dedicat lui Bogdi va avea loc sâmbătă, pe 2 iunie, începând cu ora 19.00, la Teatrul “Maria Filotti”. Acolo va avea loc un concert de tangouri argentiniene de ieri şi de azi, susţinut de Pablo Murgier şi Jose Almar din Buenos Aires, Argentina.
Categorie articol: 

Comentarii