Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mese încărcate ca la botez, la şedinţele CLM Brăila, cu meniul plătit din bani publici

Vedeţi voi, nimeni nu i-a obligat pe consilierii locali să candideze pentru un loc în CLM Brăila. Dimpotrivă, mulţi au dat din coate pentru a ajunge cât mai sus în listele partidelor. Pentru că participă la şedinţele CLM, consilierii sunt plătiţi. Indemnizaţia a ajuns acum la 1.500 de lei lunar, dacă nu greşesc.

Astea fiind spuse, mie, unul, mi se pare de prost gust priveliştea aia cu farfurii pe masa de lucru a consilierilor locali municipali. Banane, fursecuri, mere, pere, sărăţele etc. Dar ce-i aici? Botez, nuntă sau bairam? Nu este vorba neapărat de banii publici cheltuiţi de CUP Dunărea pe aceste farfurii cu diverse, căci nu din aceşti bani a sărăcit Brăila. Dar vorbim despre un principiu. De ce să ţi se dea de mâncare atunci când vii la muncă? Ia întrebaţi-i pe băieţii care muncesc la Salubritate şi dau cu mătura toată ziua dacă le dă cineva de mâncare la serviciu? Consilierii locali cred că ar putea să îşi permită din banii lor un suc şi un sendviş (dacă tot sunt atât de fomişti) în timpul şedinţelor CLM.

Unii ar spune că aşa e protocolul. Administraţia publică brăileană ar trebui să aibă bani de protocol, dar pentru delegaţii străine, pentru musafiri, nu pentru atunci când se întâlnesc unii cu alţii.

Apoi, poate ştie cineva să îmi explice de unde şi până unde CUP Dunărea (adică o societate aflată în subordinea CLM Brăila) asigură fursecurile pe mesele CLM. Dacă are bani de protocol, CUP Dunărea ar trebui să îi aloce pentru oamenii care vin în vizită la CUP Dunărea, nu pentru a le asigura confortul consilierilor locali. Nu mai zic că nu cred că are nimeni o evidenţă clară a produselor care se pun pe masă la şedinţele CLM. Şi zic asta pentru că, vorbind despre “consumabile”, adică de alimente perisabile, se poate invoca foarte lesne motivul că acestea s-au stricat sau că s-au mâncat, deşi nimeni nu stă să vadă câte banane sau fursecuri au fost înfulecate de pe platouri.

Nişte bani publici sunt flituiţi pentru mesele din CLM Brăila şi constat că unora li se pare în regulă acest lucru. Atunci, spor la plătit taxe şi impozite. (Dolce & BANANNA)
Categorie articol: 

Comentarii