Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meryl Streep si Kate Winslet, marile favorite la premiul Oscar

Intr-un sezon al premiilor ce precede gala Oscarurilor, dominat de filmul "Slamdog Millionaire" care a primit majoritatea distinctiilor importante, zece actrite isi vor disputa prestigiosul premiu decernat de Academia de film americana.
Criticii de specialitate considera ca 2009 va fi anul lui Kate Winslet. In definitiv, Winslet este una dintre cele mai admirate actrite din lume si, pana in prezent, nu a primit niciun premiu Oscar in urma celor cinci nominalizari anterioare.
Dar dreptatea si Academia de film americana au mers de multe ori in trecut pe drumuri separate, asa cum s-a intamplat in cazul lui Glenn Close, Alfred Hitchcok si Barbara Stanwyck. In plus, juriul va trebuie sa recompenseze o prestatie individuala si nu o intreaga cariera.
Premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin ar putea fi decernat oricareia dintre cele cinci nominalizate: Anne Hathaway ("Rachel Getting Married"), Angelina Jolie ("Schimbul/ Changeling"), Melissa Leo ("Frozen River"), Meryl Streep ("Doubt"), Kate Winslet ("Cititorul/ The Reader").
Premiile castigate recent le indica pe Meryl Streep si pe Kate Winslet ca fiind principalele favorite.
Winslet a fost deja foarte laudata de critici si de public, atat pentru rolul din "Cititorul", cat si pentru cel din "Nonconformistii/ Revolutionary Road", iar faptul ca nu a fost nominalizata la Oscar pentru cel de-al doilea lungmetraj, deoarece Academia nu permite actorilor sa primeasca doua nominalizari la aceeasi categorie in acelasi an, ii va aduce cu siguranta un capital suplimentar de simpatie.
Meryl Streep a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la gala Sindicatului actorilor americani (SAG), dar a pierdut in fata lui Winslet la gala Globurilor de Aur. Meryl Streep a castigat doar doua premii Oscar in urma celor 14 nominalizari anterioare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii