Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mentalitati feudale

Dupa cum Rusia ne-a aratat zilele trecute ca sub masca ei democratica se ascunde in continuare un urs mare, rosu, lacom si crud, tot asa, parlamentarii social-democrati si colegii lor, conservatorii, au tinut, miercuri, sa ne reaminteasca felul in care arata adevarata lor fata, votind pentru aberanta imunitate a domnilor Mitrea si Nastase in fata Justitiei.
Sa fie clar: pe toate argumentele social-democratilor si ale acolitilor lor, cum ca in speta Mitrea&Nastase ar fi vorba despre dosare politice nu dau doi bani. Nu asta e problema. Politice sau nu, dosarele cu pricina ar fi trebuit sa ajunga in fata Justitiei, dupa cum, politic sau nu, dosarul oricarui cetatean din Romania ajunge in fata instantei. Altfel, ce rost ar mai avea judecatorii in tara asta? Mie, mamei mele, vecinului de la apartamentul 12, tie, cititorule, nu ne-ar sari in aparare colegii de serviciu, votind in plen daca vom fi trimisi sau nu in fata instantei, in cazul in care am avea probleme cu legea. Accentuind si mai tare statutul de supra-lume al mocirlei de lux in care se scalda alesii neamului, cascind si mai mult falia dintre politicieni si restul muritorilor, facind praf articolul 16 din Constitutia Romaniei, ala cu "nimeni nu este mai presus de lege" si cu "cetatenii sint egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari", cei 265 de parlamentari care au votat, miercuri, impotriva inceperii urmaririi penale a celor doi mahari din PSD nu au facut, in fond, decit sa-si arate dispretul pentru unul dintre cele mai importante principii ale democratiei, cel al separatiei puterilor in stat.
In acest context, nu m-ar mira ca, de miine, cei 265, in virtutea faptului ca pot vota orice le taie capul, sa transforme cirpita noastra democratie intr-un feudalism stralucit in care Mitrea si Nastase sa joace rolul de stapini, iar noi, astilalti, de iobagi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii