Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Menţiune la olimpiada de lectură pentru o elevă din Brăila

• Brânduşa Enişor, elevă în clasa a X-a la “Murgoci”, s-a clasat pe locul 5 pe ţară, aceasta obţinând punctajul maxim la proba orală

 

O elevă din Brăila s-a numărat printre laureaţii Olimpiadei Naţionale “Lectura ca abilitate de viaţă” (OLAV), competiţie desfăşurată în luna aprilie la Bucureşti. Brânduşa Enişor, elevă în clasa a X-a la Colegiul “Murgoci”, coordonată de prof. Silvia Lazăr, s-a clasat pe locul 5 pe ţară şi a fost răsplătită cu o menţiune din partea Ministerului Educaţiei.

“A fost foarte frumos! Mi s-a părut o experienţă care cumva m-a ajutat să mă descopăr pe mine. Sincer nu mă aşteptam neapărat să iau vreun premiu, nu fac un scop din a câştiga, prefer să las lucrurile să se întâmple. Pentru mine a fost o bucurie că m-am calificat la naţională şi faptul că am mai luat şi un premiu m-a surprins. Subiectele au fost interesante. La proba scrisă, la un subiect am avut de realizat o compunere ludică. Iar tema a fost una aparte. Ne-au dat un text care conţinea instrucţiunile legate de bagaje pe care ţi le dă o companie aeriană şi trebuia să cuprinzi cât mai multe informaţii de acolo într-un text ludic. Mi se pare mai interesantă olimpiada aceasta decât cea de română, eu participând anul acesta şi la judeţeana de română. Mi se pare că la lectură e mai multă pasiune”, ne-a spus Brânduşa.

Eleva susţine că preferata ei a fost proba orală, acolo unde a reuşit să obţină punctajul maxim.

“Mi-a plăcut mult proba orală. Era practic o dezbatere în doi şi perechile s-au ales prin tragere la sorţi. Cu o zi înainte de proba orală s-au publicat moţiunile pe care a trebuit să le avem în vedere, moţiuni care se legau de o carte pe care a trebuit să o citim în acel moment, respectiv «Căutând-o pe Alaska». Ce e interesant e că deşi eram în competiţie cu cealaltă colegă de echipă, am reuşit să ne completăm perfect, astfel încât ambele am luat punctaj maxim”, a adăugat aceasta.

La etapa naţională a Olimpiadei “Lectura ca abilitate de viaţă” Brăila a fost reprezentată de patru elevi.

 

Felicitări!
Categorie articol: 

Comentarii