Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Memorialul "Traian Grigore"

, o competiţie rezervată copiilor născuţi în anii 2003-2004.
Participă şase echipe, patru din Brăila, Atletic, Luceafărul, Pressing şi Star'S şi două din Galaţi, Oţelul şi Steaua Dunării.
Astăzi sunt programate două etape. Prima se desfăşoară la baza sportivă a clubului Luceafărul şi începe la ora 9.30 cu partida Atletic - Steaua Dunării, iar a doua se derulează, de la ora 16.00, la baza sportivă a DJST. Ultimele trei etape precum şi festivitatea de premiere vor avea loc la baza sportivă Luceafărul.
Sâmbătă, etapa a treia începe la ora 9.30, iar a patra la ora 16.00.
Duminică, ultima rundă a turneului are ca oră de start tot 9.30.

Artizan al unor victorii importante, "Primaru" a avut Brăila la picioare

Din 1969, când a încheiat ultimul stagiu la lotul national de juniori şi a fost înregimentat la Progresul care activa în Divizia B şi până în 1980, Grigore Traian nu a părăsit Brăila şi nici echipa fanion a oraşului, pentru care a evoluat în peste 400 de meciuri. Fosta extremă stânga a avut oferte de la Dinamo şi Oţelul Galaţi, dar din patriotism local le-a refuzat.
A avut Brăila la picioare. A fost aplaudat de zeci de mii de oameni, a fost principalul artizan al unor victorii importante, cum au fost cele din partidele cu Politehnica Timişoara, Gloria Buzău sau Ceahlăul Piatra Neamţ.
A fost idol pentru multi puşti şi i-a făcut pe mulţi să se îmbete de bucurie. Cel mai bun produs al fotbalului brăilean până în 1989, Grigore Traian, o fostă glorie a sportului rege de pe plan local, a trăit în ultimii ani din viaţă la limita subzistenţei, împreună cu mama sa, într-o casă modestă pe strada Mircea cel Mare, din cartierul Brăiliţa.
Desemnat în nenumărate rinduri cel mai bun fotbalist brăilean, "Primaru", extrema stânga care ridica în picioare zecile de mii de spectatori pe Stadionul Municipal, s-a luptat cu un destin nemilos, iar acest ultim meci l-a pierdut.
Categorie articol: 

Comentarii