Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Memorialul "Maria Albuleţ"

În paralel cu turneul internaţional de senioare, ediţia 2011 a Memorialului "Maria Albuleţ" a cuprins şi o competiţie juvenilă, la care au participat 37 de copii din Brăila şi Galaţi. S-au derulat patru turnee, la tot atâtea categorii de vârstă, iar câştigători, după 7 runde au fost următorii şahişti: la categoria de vârsă 6 ani, s-a impus Eduard Cealacu (Şah Club Galaţi), la 8 ani, Roxana Grozea (Fairplay Brăila) în întrecerea fetelor şi Samuel Ghimpu (Genius Galaţi), în cea a băieţilor, la 10 ani, câştigători la cele două secţiuni au fost Ana Maria Matei (Fairplay Brăila) şi Dragoş Coticeru (Şah Club Galaţi).
Turneul debutanţilor a fost dominat de şahiştii de la Fairplay Brăila, care în final au ocupat primele trei locuri atât la fete prin Dora Tilica, Anca Marinescu, Andreea Ciortan cât şi la băieţi, unde pe podium au urcat Alexandru Mercheş, Adrian Niculescu şi Robert Turtoi.
"A fost un concurs puternic, cu multe partide pe muchie de cuţit, o dispută practic între cluburile din Brăila şi Galaţi, în care toţi concurenţii au făcut o frumoasă propagandă sportului minţii", a declarat directorul de turneu, MF Nicolae Doroftei.
Categorie articol: 

Comentarii