Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Membru al gruparii "Catali" prins cu sabia in masina

Desi are destule bube in cap, Cristian Iulian Doda, membru al gruparii "Catali" din Varsatura, a fost din nou prins pe picior gresit de catre oamenii legii. In ziua de 19 iulie, la ora 17.50, tinarul in virsta de 20 de ani se afla la volanul unui autoturism "Dacia 1310" cu care se plimba pe Calea Calarasilor. La un moment dat, acesta a fost oprit in trafic pentru un control de rutina, de o patrula de siguranta publica. Dupa ce l-au legitimat pe conducatorul auto, politistii au trecut la controlul autoturismului, iar sub scaunul soferului au gasit o sabie tip baioneta in lungime totala de 50 cm. Arma alba a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar Cristian Iulian Doda s-a ales cu dosar penal pentru port ilegal de arma alba, fapta prevazuta si pedepsita de legea 61/1991.
Alaturi de liderul gruparii din Varsatura, Radu Bogateanu, zis "Romica Catali" si alti 11 insi din aceeasi grupare, Doda este inculpat in dosarul privind atacul asupra familiei Buricea, din 4 octombrie 2006. Potrivit Parchetului, in seara respectiva, la ora 22.00, acestia s-au deplasat in cartierul Radu Negru, la blocul T, unde locuieste familia fratilor Buricea. Ei au aruncat cu pietre in geamurile apartamentului, afectind si locuintele invecinate. In timpul atacului, au fost distruse doua autoturisme parcate in curtea interioara a blocului, ai caror proprietari se aflau in vizita la fratii Buricea. Acuzarea precizeaza ca inculpatii au proferat amenintari si expresii jignitoare, tulburind grav linistea si ordinea publica in zona.
Seful gruparii din Varsatura a fost trimis in judecata pentru tulburarea grava a linistii si ordinii publice, distrugere (cinci infractiuni) si port ilegal de arma alba. Acum, infractiunea de distrugere a fost desfiintata, intrucit partile vatamate - inclusiv parintii fratilor Ghita si Costica Buricea - si-au retras plingerile. Impreuna cu "Catali" au mai fost deferiti justitiei Adrian Balan, Eugen Grozea zis "Ceausescu", Costin Caluda, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Angelin Ciurea, Cristian Doda, Gabriel Chioreanu, Sorin Lazar si Ionut Ranete. Vasile C., Florin Alexandru G., Dragos Sorin I. si Cristinel C. sint cercetati pentru favorizarea infractorului, iar Nicusor Ionascu pentru instigare la favorizarea infractorului.
In legatura cu incidentul din octombrie 2006, instanta nu s-a pronuntat, dosarul afilndu-se inca pe rol.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii