Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Membru al gruparii "Buricea", condamnat pentru tentativa de omor

Arestat si trimis in judecata pentru tentativa de omor, Tudorel Ionut Savin, zis "Capra", membru al gruparii din Radu Negru, a fost condamnat zilele acestea la 4 ani de inchisoare, cu suspendare sub supraveghere. In aprilie 2008, "Capra" a injunghiat doi tineri in parcarea discotecii din Ianca, unul dintre acestia avind nevoie de 35 de zile de ingrijiri medicale. In septembrie 2006, acelasi individ fusese victima, fiind injunghiat de mai multe ori in fese, de un membru al gruparii din Varsatura.
Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 18/19 aprilie 2008, in jurul orei 2.00, Danut L. impreuna cu alti trei tineri din Surdila Gaiseanca - Liviu D., Ionut B. si Sorin S. - se pregateau sa plece din orasul Ianca, dupa ce petrecusera un timp la discoteca din localitate. Tinerii se aflau in parcarea discotecii, cind au fost acostati de catre Tudorel Ionut Savin, zis "Capra", individ aflat sub influenta bauturilor alcoolice, pe care nici macar nu-l cunosteau. "Capra" gesticula amenintator cu un cutit, intrebindu-i "de unde sint", "daca sint smecheri" si daca au "relatii" la Braila, adica daca fac parte din vreo grupare interlopa. La un moment dat, agresorul i-a pus cutitul la git lui Liviu D., dupa care l-a injunghiat pe Danut L. in zona abdomenului. Sorin S., care a incercat sa intervina in apararea prietenului, a fost lovit si el, mai usor, cu cutitul in spate. "Atunci cind individul respectiv s-a apropiat de noi, tipa ca el este “Capra de la Ciocarlia”", a declarat anchetatorilor unul dintre martorii la incidentul din parcarea discotecii din Ianca. Danut L. a avut nevoie de 35 de zile de ingrijiri medicale, fiindu-i pusa viata in primejdie. La acea data, reprezentatul acuzarii preciza: "Fapta comisa de inculpat prezinta un grad ridicat de pericol social, aducind atingere celui mai important atribut al persoanei, respectiv viata. Conditiile concrete in care a fost comisa fapta, modul violent in care inculpatul a actionat, atitudinea acestuia dupa comiterea faptei, nu conduc decit la concluzia ca inculpatul prezinta un real pericol pentru societate". La scurt timp, Tribunalul Braila a dispus arestarea preventiva a lui Tudorel Savin, alias "Capra", pentru tentativa la infractiunea de omor. Dupa mai bine de sapte luni de la comiterea faptei, Savin a primit 4 ani de inchisoare, ce-i drept, cu suspendare sub supraveghere, sentinta nefiind, deocamdata, definitiva.
In urma cu doi ani, "Capra" a fost victima. Potrivit anchetatorilor, in dimineata zilei de 5 septembrie 2006, in jurul orei 6.45, Tudorel Savin se deplasa pe Soseaua Rm. Sarat cind a fost atacat de Corneliu Moldoveanu (din gruparea "Catali"). Agresorul a coborit din masina cu un cutit in mina si a pornit pe urmele tinarului din gruparea adversa si, dupa ce l-a ajuns, fara nici o retinere, l-a injunghiat de mai multe ori in zona feselor. Dupa agresiune, Moldoveanu a aruncat cutitul corp delict intr-o canalizare, iar victima a ajuns la Spitalul Judetean Braila, unde i s-au acordat ingrijiri medicale. Savin a fost diagnosticat cu "plagi taiate multiple fesiera dreapta, colica abdominala, interfesiera, contuzie glezna dreapta", medicii legisti prescriindu-i 10 zile de ingrijiri medicale. Oamenii legii precizeaza ca, initial, tinarul injunghiat in fese nu si-a dat seama cine l-a atacat pe Soseaua Rm. Sarat, banuindu-l pe unul din urmatorii membri ai gruparii "Catali": Angelin Ciurea, Sorin Lazar, Ionut Agheboaie, Catalin Barbu, Sorinel Lazar si Nicolae Munteanu. Ulterior, "Capra" l-a indicat fara dubii pe Corneliu Moldoveanu ca fiind autorul agresiunii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii