Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Membrii gruparii "Catali" au scapat de arest

In urma cu doua zile, ultimul inculpat arestat in cazul atacului cu bite si pietre petrecut la domiciliul fratilor Buricea din Radu Negru, in octombrie a.c., Costin Caluda a fost liberat din arest, el urmind sa plateasca o cautiune de 5.000 de lei RON. Potrivit unor surse judiciare, cu doar o zi inainte, pe 28 noiembrie, Adrian Balan zis "Adi" si Nicolae Patrascu, au fost liberati si ei din arest, pentru o cautiune de 2.000 de lei RON, iar Valentin Prisaca a fost pus in libertate sub control judiciar. Primii care au scapat de mandatul de arestare preventiva au fost Angelin Ciurea, Gabriel Chioreanu, Sorin Lazar si Ionut Ranete (in cazul ultimilor doi indivizi, s-a dispus disjungerea cercetarilor), pe 13 octombrie 2006. Urmatorii liberati au fost Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", Cristian Doda, Gigel Beschea si Eugen Grozea, zis "Ceausescu", gratie unei decizii a Tribunalului Braila, datata 23 noiembrie a. c. Asa stind lucrurile, la ora actuala, niciunul din cei zece inculpati trimisi in judecata in dosarul "Catali" nu se mai afla dupa gratii, ei cistigindu-si libertatea pentru o cautiune cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei RON.
Considerat cap al gruparii din Varsatura, "Romica" Bogateanu a fost trimis in judecata in urma cu o saptamina, pentru tulburarea grava a linistii si ordinii publice, distrugere (cinci fapte) si port ilegal de arma alba. In prezent, el mai este cercetat intr-un dosar penal, aflat in lucru la Parchetul Valcea, pentru ca a prezentat instantei un proces-verbal falsificat, cu ajutorul caruia a incercat sa scape de acuzatii. In urma cu o saptamina, atit prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, cit si inspectorul sef al IPJ, comisarul Catalin Chivu, si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu punerea in libertate a inculpatilor. Astfel, violentele stradale ar putea reizbucni, cunoscuta fiind rivalitatea dintre gruparile din Varsatura si Radu Negru.
In dosarul "Catali" au fost trimisi in judecata zece inculpati, indivizi implicati in incidentul din noaptea de 4/5 octombrie 2006, din Radu Negru - Mogador. Au fost audiati nu mai putin de 45 de martori, plus un martor sub acoperire, iar sase minori care luasera asupra lor acuzatiile s-au pomenit cercetati pentru favorizarea infractorului. In timpul atacului, au fost distruse doua autoturisme de lux si distruse geamurile de la doua apartamente, inclusiv cel apartinind familiei Buricea, de la blocul T. "Romica" a fost capturat de politie pe 1 noiembrie 2006, la Constanta, el fiind ulterior adus la Braila si incarcerat alaturi de ceilalti membri ai gruparii din Varsatura, participanti la atac.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii