Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meiroşu explică de ce a plecat din PSD

• deputatul brăilean Emilia Meiroşu a explicat, ieri, pe larg, de ce a luat decizia de a părăsi PSD, punctând că nu este vorba despre traseism politic, atât timp cât nu a făcut-o pentru a obţine funcţii şi avantaje • dezamăgită, aceasta a vorbit despre politica partidului concentrată în mâna unui singur om, despre lipsa totală de dialog şi lipsa unei coerenţe la guvernare • de cealaltă parte, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a afirmat că este regretabilă decizia fostei sale colege, însă organizaţia va merge înainte fără probleme, fiind vorba de un partid puternic

 

Deputatul de Brăila Emilia Meiroşu a dat lămuriri, ieri, despre motivele care au stat în spatele deciziei sale de a părăsi PSD şi a se alătura lui Victor Ponta şi echipei Pro România. Aceasta s-a arătat dezamăgită de modul în care decurgeau lucrurile în PSD în ultima vreme şi cum este partidul perceput din exterior, după o serie de greşeli venite de la vârf. Meiroşu a vorbit despre concentrarea politicii partidului în jurul unui singur om, Liviu Dragnea, despre o lipsă de dialog în interior, dar şi despre faptul că s-au schimbat 3 guverne în mai puţin de doi ani, unul dintre ele fiind cel al lui Mihai Tudose, cu a cărui demisie nu a fost de acord niciodată.

“Întreaga mea carieră politică s-a bazat pe ideea de a construi. Alături de echipa de la Brăila am construit timp de aproape 20 de ani, perioadă în care mi-am pus în slujba Partidului Social Democrat toată puterea şi priceperea. Acum am ajuns la un moment de răscruce. O să vă întrebaţi de ce? Pentru a fi cât mai limpede pentru întreaga opinie publică doresc să fac unele precizări. În primul rând, discuţiile cu electoratul şi aleşii locali relevă o nemulţumire vădită în ceea ce priveşte concentrarea politicii partidului în mâna unui singur om şi lipsa totală de dialog, în al doilea rând, lipsa de coerenţă la guvernare, trei guverne în mai puţin de doi ani, şi aici reliefez cu precădere schimbarea Guvernului Tudose. Cetăţenii îşi exprimă constant nemulţumirea cu privire la omiterea judeţului Brăila de pe agenda de dezvoltare socio-economică, după demisia forţată a Guvernului Tudose. Noi avem datoria să răspundem în faţa cetăţenilor pentru toate aceste lucruri!”, a declarat Meiroşu.

Mai mult decât atât, deputatul s-a arătat complet nemulţumit de faptul că un proiect de anvergură precum podul peste Dunăre, susţinut de echipa PSD Brăila, demarat de Guvernul Tudose, a fost dat uitării la Centru. “În sensul că nu a mai fost adus în atenţia opiniei publice, ceea ce face ca cetăţenii să creadă că nu va fi niciodată început. Dar proiectul merge mai departe şi va fi realizat!”, a mai adăugat sursa citată.

În acest context susţine Meiroşu că a decis să se alăture echipei partidului lui Victor Ponta, Pro România, unde îşi doreşte în continuare “să construiască”.

“Şi nu, nu putem vorbi de traseism politic, pentru că asta presupune să părăseşti barca în scopul de a obţine funcţii şi avantaje! Eu îmi doresc doar să fac parte dintr-o echipă tânără, unită. Vă aştept alături de mine să construim o stângă modernă alături de Victor Ponta!”, a conchis Meiroşu, transmiţând totodată un mesaj foştilor colegi.

 

Rotaru regretă decizia deputatului, dar spune că PSD va supravieţui

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a precizat că a aflat despre decizia deputatului Emilia Meiroşu de a părăsi partidul din presa naţională. Acesta şi-a exprimat regretul atât pentru plecarea acesteia, cât şi pentru faptul că Meiroşu nu a vorbit cu el înainte să treacă la o decizie atât de radicală.

“Nu au fost probleme legate de vreun conflict, disensiuni sau lucruri care să genereze o stare de nemulţumire. Mi-e greu să decelez acum chemarea pe care a avut-o în sensul ăsta. Probabil că s-a consultat cu electoratul ei. Nu ştiu. Habar nu am. Cert este că asta e decizia dânsei. E parlamentar. Din păcate, a ieşit pe listele PSD, nu pe ale altui partid. Dar asta e viaţa! Mergem înainte. Suntem o organizaţie prea puternică şi prea bine structurată ca să ne facem probleme de genul ăsta. E regretabil ceea ce s-a întâmplat din punctul ăsta de vedere. Mai ales că nu văd o motivaţie. Din punct de vedere al organizaţiei PSD Brăila, în mod sigur nu. A! Că mai sunt nemulţumiri, disensiuni. Că primarii noştri, preşedinţii de organizaţii sunt în continuare aşa într-o zonă de supărare pe faptul că nu îl mai avem pe domnul Tudose prim-ministru... Asta poate să fie o explicaţie şi îi înţeleg. Dar alte lucruri care să ducă la decizii radicale sau la chestiuni care să genereze conflicte, nu au fost”, a declarat Rotaru.
Categorie articol: 

Comentarii