Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicii rezidenţi şi-au încasat bursele speciale

Medicii rezidenţi brăileni, la fel ca toţi ceilalţi angajaţi din Sănătate care urmează stagiul de rezidenţiat, şi-au primit, zilele trecute, bursele speciale promise de minister. Marţi, redactorii "Obiectiv" au primit confirmarea mai multor medici care ne-au informat că s-au virat banii în cont, fix cât s-a promis, adică 670 de lei, echivalentul a 150 de euro. Se pare însă că de la bugetul de stat au fost alocate, deocamdată, doar bursele aferente lunii ianuarie, urmând ca pe 20 martie să intre în conturi şi banii pentru luna februarie. "Ministerul Sănătăţii a virat banii ce reprezintă bursele pentru rezidenţii care activează în spitalele judeţului Brăila şi SAJ şi corespund criteriilor de acordare, bani aferenţi lunii ianuarie 2014. Suma totală s-a ridicat la 42. 816 lei, din care pentru SAJ 670 lei cu virare directă de la MS", a declarat dr. Andreia Gavrilescu - purtător de cuvânt DSP Brăila.
De bursă vor beneficia toţi rezidenţii care au încheiat un contract
individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată cu
un anumit spital. Nu vor putea primi aceste burse rezidenţii care sunt în concediu de maternitate, de odihnă, care îndeplinesc o funcţie de conducere salarizată în sindicat, care au contractul de muncă suspendat sau care sunt arestaţi preventiv. Totodată, rezidenţii care prin diferite angajamente, au un salariu brut mai mare de 3.000 de lei nu vor putea, la rândul lor, să primească bursa de 670 de lei. În prezent, în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila sunt înregistraţi 65 medici rezidenţi care îndeplinesc criteriile, salariul lor încadrându-se între 970 şi 1.407 lei, în funcţie de anul de stagiu.
Potrivit DSP Brăila, medicii care vor încasa remuneraţii în plus de la bugetul de stat sunt repartizaţi astfel : un medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ), unul la Spitalul de Pneumoftiziologie, doi rezidenţi la Spitalul de Pshiatrie "Sf. Pantelimon", 47 la Spitalul Judeţean şi 14 la Spitalul Orăşenesc Făurei.

 
Categorie articol: 

Comentarii