Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicii de familie renunţă la protest

Începând de marţi, 14 iunie, toţi medicii de familie vor elibera reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate. Vineri, reprezentanţii asociaţiilor profesionale au anunţat că renunţă la protestul cauzat de nemulţumirile privind contractul cadru, astfel că pacienţii nu vor plăti pentru consultaţii şi vor primi reţete şi bilete de trimitere.
La începutul săptămânii viitoare, medicii de familie vor semna contractele cu casele de asigurări de sănătate. Reprezentanţii Patronatului Naţional al Medicilor de Familie şi cei ai Asociaţiei Medicilor de familie l-au informat pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, că recomandă medicilor de familie să depună dosarele în vederea semnării contractelor.
Medicii de familie cer ca bugetul să le fie suplimentat cu circa 200 de milioane de lei, astfel încât cabinetele să nu dea faliment. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri, la finalul negocierilor purtate cu medicii de familie, că ar fi nevoie de o rectificare bugetară pentru a da mai mulţi bani acestei categorii.

Medicii brăileni au semnat actele adiţionale

Medicii de familie brăileni au semnat, în majoritate, actele adiţionale la contractul cadru încă înainte de încheierea negocierilor de la nivel naţional şi încetarea protestului. Joi, în cadrul unei conferinţe de presă pe teme de sănătate, organizată la Prefectură, preşedintele director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, Luciana Boboc, a precizat că până la acea dată semnaseră actele adiţionale 109 medici de familie, din totalul celor 143, însă erau aşteptaţi şi ceilalţi în zilele următoare. "Este meritul medicilor de familie care au înţeles că trebuie să respecte pacienţii, iar asiguraţii sunt cei care au de câştigat, de aceea le mulţumesc tuturor", a declarat Luciana Boboc, subliniind totodată şi buna colaborare a instituţiei pe care o conduce cu organizaţiile profesionale ale medicilor precum şi cu ceilalţi furnizori de servicii medicale.
Categorie articol: 

Comentarii