Mergi la conţinutul principal

Medicamentele eliberate peste valoarea contractata vor fi decontate

La 1 septembrie, au fost aprobate de catre reprezentantii Guvernului Romaniei Normele metodologice privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul sanitar, inaintate de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Actul normativ (care prevede ca in acest an sa fie decontate medicamentele eliberate in anul 2004 peste valoarea anuala de contract in tratamentul ambulatoriu si in spital) reprezinta o parte a intelegerii incheiate de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii, ai Ministerului de Finante, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ai producatorilor internationali de medicamente, ai distribuitorilor si ai Colegiului Farmacistilor din Romania in luna iunie a acestui an, cind a fost semnat de catre toti partenerii de dialog un Memorandum, menit sa solutioneze pe termen lung actuala criza a medicamentelor.
Ministrul Nicolaescu a declarat ca, "prin adoptarea acestei hotariri de guvern, am reusit deblocarea primei transe din fondurile pe care le-am alocat inca din prima jumatate a acestui an pentru decontarea retetelor care au depasit plafonul prevazut. Este primul act normativ pe care l-am promovat in calitate de ministru al Sanatatii si prin acest gest vreau sa demonstrez hotarirea mea si a noii echipe de conducere a Ministerului Sanatatii in vederea solutionarii problemelor financiare ale sistemului sanitar".
Conform protocolului semnat in luna iunie a.c., arieratele acumulate in anul 2004 vor fi lichidate la sfirsitul lunii ianuarie a anului viitor.
Aceasta hotarire de guvern este valabila insa numai in conditiile in care furnizorii de medicamente accepta sa suporte o reducere de 6,5% din partea lor de arierate nedecontate.
In Braila, depasirea contractelor incheiate pe anul 2004 ajunge la valoarea totala de 71.721.132.135 lei ROL. Purtatorul de cuvint al CJAS Braila, dr. Gabriela Drima, a declarat ca " sintem in procesul de primire si verificare a dosarelor si facturilor de la farmaciile aflate in relatii contractuale cu Casa, care au eliberat retete in ambulatoriu, peste valoarea contractata pe 2004."
CJAS a primit, in acest sens, o adresa din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin care institutia este anuntata ca, pentru stabilirea cit mai exacta a sumelor, ce vor fi cuprinse in angajamentele legale suplimentare in anul 2005, va primi, intr-o prima etapa, facturile aferente medicamentelor in tratamentul ambulatoriu peste valoarea contractata in anul 2004.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro