Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicamente suficiente in farmaciile brailene

In ultima zi a lunii iulie, in Braila bolnavii isi pot procura medicamentele necesare atit pe retete gratuite si compensate cit si cele pentru boli cronice, de la majoritatea farmaciilor.
Potrivit datelor furnizate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pina ieri, doar 19 farmacii si-au epuizat fondurile alocate pentru medicamente gratuite si compensate si 5 farmacii pentru cele 11 boli cronice speciale. Astfel, brailenii si-au putut gasi pina in ultima zi a lunii medicamente in regim gratuit si compensat in 28 de unitati farmaceutice si medicamente pentru bolile cronice in 41 de farmacii.
Pentru ca fondul alocat medicamentelor pentru luna august este tot de 37 miliarde lei, la fel ca si pentru luna iulie, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate redistribuie fondurile ramase catre farmaciile care si-au epuizat bugetul. Dr. Mariana Tarachiu, directorul general al CJAS, ne-a spus ca, odata cu redistribuirea banilor ramasi, catre farmaciile care si-au terminat fondurile, se diminueaza si valoarea contractului pe luna respectiva pentru farmaciile care au facut economii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii