Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MEDIA: News International oferă compensaţii record în scandalul interceptărilor telefonice

Familia unei eleve britanice ucise, aflată în centrul celui mai recent scandal al interceptărilor telefonice, ar putea primi cel puţin două milioane de lire sterline de la News International., care deţinea tabloidul News of the World.

Presa de Londra afirmă că familia lui Milly Dowler, care avea 13 ani când a fost răpită şi ucisă, în 2003, este aproape de a ajunge la un acord cu compania internaţională, pentru o sumă record.

Dezvăluirile făcute în luna iulie, că tabloidul britanic News of the World, deţinut de trustul lui Rupert Murdoch, a interceptat mesaje lăsate pe telefonul mobil al lui Milly după moartea acestea, au generat un val de condamnare publică şi a dus la o escaladare în scandalul care afectat deja publicaţia, relatează DPA.

Murdoch, care mai deţine ziarele britanice The Times, The Sunday Times şi The Sun, şi-a cerut scuze public de la părinţii lui Dowler. De asemenea, el a închis News of the World.

Reputaţia imperiului media al lui Murdoch, ce are publicaţii în întreaga lume, a suferit semnificativ în urma acestor dezvăluiri.

Presa britanică afirmă că News International, condus de James Murdoch, aparent viitorul moştenitor al imperiului, a oferit familiei Dowler două milioane de lire sterline. Însă Guardian scrie că avocaţii familiei cer 3,5 milioane de lire.

În cursul scandalului interceptărilor, News International a plătit compensaţii importante mai multor celebrităţi, inclusiv actriţei Sienna Miller (100.000 de lire) şi şefului Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti Gordon Taylor (750.000 de lire).
Categorie articol: 

Comentarii