Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meciuri spectaculoase de box la Movila Miresii

Peste o sută de localnici s-au strâns vineri după-amiază în jurul ringului la Movila Miresii pentru a urmări gala de promovare a boxului brăilean, acţiune organizată de Clubul Sportiv Municipal Brăila în colaborare cu Primăria Movila Miresii, DJST Brăila şi AJ Box Brăila. Primarul Dumitru Panţuru şi directorul CSM, Marian Neta au coordonat acţiunea de la Movila Miresii, la care invitaţi de onoare au fost antrenorul federal Valentin Vrânceanu, antrenorul emerit Gheorghe Simion şi arbitrul AIBA, Ionel Pătrunjel, antenorul emerit Constantin Voicilaş şi tripla campioană europeană, Steluţa Duţă.
Au fost prezenţi de asemenea antrenorul coordonator al Centrului Olimpic de box de la Brăila, George Perţea şi Robert Băeatu antrenorul lotului naţional de juniori. A fost o gală reuşită. Toţi cei 22 de pugilişti care au urcat în ring au boxat ca în meciurile oficiale, spre delectarea spectatorilor din Movila Miresii, unii dintre ei cunoscători ai aceste discipline sportive. Toţi pugiliştii au fost încurajaţi de spectatori însă cel mai susţinut şi aplaudat apoi, la finalul meciului, a fost Robert Jitaru. La categoria 56 kg Jitaru l-a avut ca adversar pe Florin Bujor, boxer legitimat la BC Simion şi care este component al lotului naţional de seniori. Brăileanul a avut o prestaţie foarte bună şi s-a impus cu 3-0 în faţa bucureşteanului. Cea mai rapidă victorie i-a aparţinut tot unui reprezentat al clubului organizator, Adi Bărbieru. Acesta s-a impus prin KOT în repriza a treia în faţa tulceanului Adelin Plătică. Un alt meci interesant a fost şi cel dintre Florin Şchiopu şi Alexandru Popescu. La această gală au arbitrat arbitrii de la cursul de formare al arbitrilor de la Brăila: Iulian Trancă, Dorinel Gâţu, Răducu Cozma, Mihaiţă Ivan, Florina Dafinoiu, Daniel Peschi, dar si arbitrul republican Ion Petrea.
"A fost o gală reuşită şi le mulţumesc celor care au luat această decizie de a veni la Movila Miresii. Eu sunt un susţinător al sportului şi al boxului în special. Vom face în această toamnă un trial la Movila iar copiii care vor opta să facă box vor fi ajutaţi. Le voi asigura condiţii ca să ajungă la CSM Braila la antrenamente, îi voi susţine şi financiar dacă este nevoie. Consider că şi alte comune din judeţ ar putea organiza gale de box, iar eu sunt convins că în urma acestora or să mai apară talente ca fraţii Cuţov sau ca Dafinoiu", a declarat cu acest prilej Dumitru Panţuru, primarul comunei Movila Miresii.

Rezultatele tehnice:
- categ. 60 kg: Vlad Preda (Tulcea) c.p. - Paul Avram (CSM Brăila)
- categ. 46 kg: Cosmin Gârleanu (lot juniori) c.p. - Radian Baciu (CSM Brăila)
- categ. 54 kg: Sergiu Marin (lot. jun.) c.p. - Sorin Bouroşu (lot jun.)
- categ. 54 kg: Florin Şchiopu (lot jun.) c.p. - Alexandru Popescu (Centrul Olimpic)
- categ. 52 kg: Claudiu Covaciu (lot. jun) c.p. - Mihai Popescu (CSM Brăila)
- categ. 60 kg: Viorel Ficiu (lot jun) c.p. - Paul Malageac (Centrul Olimpic)
- categ. 56 kg: Robert Jitaru (CSM Brăila) c.p. - Florin Bujor (lot nat. seniori)
- categ. 63 kg: Andrei Dascălu (BC Simion) c.p. - Claudiu Gheorghe (lot jun.)
- categ. 66 kg: Adi Bărbieru (CSM Braila) KOT R3 - Adelin Plătică (Danubiu Tulcea)
- categ. 75 kg: Ştefan Pătraşcu (Centrul Olimpic) c.p. - Horia Gârbea (BC Simion)
- categ. ^80 kg: Cristian Filip (lot jun) c.p. - Alexandru Ciociu (CSM Sibiu)

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii