Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meci de baraj, tur-retur, Victoria Traian – Sportul Chiscani

• în urma acestuia, va fi desemnată campioana Ligii a IV-a în judeţul Brăila • partidele sunt programate pe 18 respectiv 25 iulie • Brăila, Vrancea, Galaţi, mini-grupa A, Regiunea a 7-a, Sud-Est a barajului de promovare în Liga III-a

 

Săptămâna trecută reprezentanţii echipelor din Liga a IV-a au decis care va fi modalitatea de desemnare a campioanei acestui eşalon fotbalistic. Preşedintele AJF Brăila a propus trei variante şi anume: terminarea returului prin disputarea ultimelor etape, un play-off între primele patru echipe sau un meci tur-retur, între primele două clasate. Pentru că nu se ştie dacă aceste competiţii din Liga a IV-a se vor putea relua fie de la 1 iulie, fie de la 15 iulie, reprezentanţii cluburilor au votat pentru ultima variantă. Cea a dublei manşe dintre primele două clasate, Victoria Traian, cu 40 de puncte, şi Sportul Chiscani, 39 de puncte, cu menţiunea că formaţia din Chiscani are un meci mai puţin disputat. Datele de disputare ale acestor două jocuri au fost stabilite. Cu toate acestea, dacă Guvernul României nu va permite reluarea fotbalului la nivel de amatori, nu este exclus ca acest campionat să fie îngheţat, iar AJF Brăila să fie obligată să declare campioana. Cu acest prilej nu s-a discutat în ce formulă se va stabili câştigătoarea Cupei României – faza judeţeană.

“Am discutat cu delegaţii şi propunerea acestora a fost validată de Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Aşa că pentru desemnarea campioanei se vor disputa două meciuiri de baraj, între Victoria Traian şi Sportul Chiscani, partidele urmând să aibe loc pe 18, respectiv 25 iulie. Tragerea la sorţi care va stabili echipa care va organiza prima manşă a acestei duble partide, va avea loc pe 30 iunie. În următoarea perioadă, tot cu reprezentanţii cluburilor din judeţ, vom stabili modalitatea de încheiere a Cupei României”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila. 

Preşedinţii ambelor formaţii consideră că această variantă este cea mai corectă, asta ţinând cont de condiţiile actuale cauzate de pandemia de coronavirus care a făcut ca România să fie încă în stare de alertă.

“Din punctul meu de vedere, toate cele trei variante erau corecte. Însă,

ţinând cont de condiţiile care sunt în acest moment, că suntem în criză de timp, consider că aceasta este decizia justă”, a declarat Constantin Zăgan, preşedintele clubului Victoria Traian.

“Eu am propus ca acest campionat să se finalizeze printr-un turneu play-off la care să participe primele patru echipe. Dar acceptăm ceea ce s-a decis. Un lucru este cert, până nu se ridică starea de alertă, nu se pune problema ca aceste meciuri să se poată juca”, a explicat Georgel Pascu, preşedintele clubului Sportul Chiscani.

 

Situaţie similară în campionatele judeţelor Vrancea şi Galaţi

 

În altă ordine de idei, la finalul săptămânii trecute, Federaţia Română de Fotbal a stabilit, prin tragerea la sorţi efectuată la Casa Fotbalului, grupele barajului de promovare în Liga III-a, sezonul 2020-2021.

Pentru a promova în acest eşalon, campioana judeţului Brăila va participa la mini-grupa A, Regiunea a 7-a, Sud-Est, alături de câştigătoarele campionatelor de Liga a IV-a din judeţele Vrancea şi Galaţi. Şi în celelalte două judeţe situaţia este la fel ca în Brăila şi probabil că şi acolo se vor disputa meciuri de baraj între primele două clasate.

În judeţul Vrancea, după etapa a 2-a a turneului play-off, Sportul Ciorăşti are 6 puncte (golaveraj: 9-2), iar Victoria Gugeşti tot 6 puncte (golaveraj: 8-1).

În judeţul Galaţi, după etapa a 14-a, pe primul loc se află Avântul Valea Mărului cu 40 de puncte, iar pe locul al doilea Zimbrul Slobozia Conachi cu 39 de puncte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii