Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maternitatea face noi investitii

La Spitalul de Obstetrica-Ginecologie viitorul arata bine. Aceasta a fost concluzia comisiei de sanatate si protectie sociala a Consiliului Judetean, care s-a reunit, ieri, pentru a analiza situatia unitatilor sanitare cu paturi din Braila. Trecind in revista proiectele derulate in unitatea spitaliceasca, reprezentantii Maternitatii au precizat ca au beneficiat de sprijinul Consiliului Judetean in modernizarea si dotarea unitatii cu mobilier corespunzator si ca lucrarile de reabilitare continua la tot ce inseamna instalatii. In plus, la centrala termica mai este un cazan de schimbat, urmeaza un proiect pentru un ambulator de specialitate pentru spital si modernizarea rampii pentru salvare.
La Spitalul de Pneumologie (TBC), care are in ingrijire bolnavi cronici, o preocupare deosebita se acorda confortului hotelier al pacientilor, care stau internati o luna sau doua in spital. Desi s-au facut deja investitii, in imbunatatiri la grupurile sanitare sau reducerea numarului de pacienti in saloane la 6 persoane, unitatea are probleme cu centrala termica, aceasta fiind veche si avind un consum foarte mare. In acest sens, conducerea unitatii spitalicesti si-a manifestat dorinta de a achizitiona o noua centrala termica si a cerut in acest sens sprijinul Consiliului Judetean. Raspunsul a fost insa nefavorabil, intrucit pentru Spitalul TBC exista o problema de retrocedare si nu se pot face investitii, decit reparatii, a explicat presedintele CJ.
In ceea ce priveste Spitalul Judetean de Urgenta, unde in cursul acestei luni s-a dat in folosinta una dintre cele mai mari Unitati de Primire a Urgentelor din tara, se incearca rezolvarea tuturor problemelor, dar este nevoie de foarte multi bani, pentru schimbarea timplariei si compartimentari in locatia din Soseaua Buzaului si in Hipodrom, cit si pentru alte investitii.
Despre noul spital judetean de urgenta, care va fi construit in cartierul Lacu-Dulce si va avea o capacitate de 450 de paturi, presedintele CJ a declarat ca nu a intervenit nici o noutate si ca situatia este in acelasi stadiu ca si pina acum.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii