Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maternitatea Brăila rămâne fără doi medici specialişti

• este vorba despre dr. Cristinel Andoniu şi dr. Nelu Alexe, care şi-au luat concediu fără plată • conducerea Spitalului Judeţean a dat asigurări că nu se pune problema unui deficit de personal la Maternitate, pentru că, în curând, vor veni alţi doi medici

 

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Brăila (Maternitatea) rămâne încet, încet, fără medici - ni s-a comunicat într-o sesizare primită la redacţie. Informaţia a fost confirmată însă parţial de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila.

“Nu a plecat definitiv nimeni. Sunt doi doctori care şi-au luat concediu fără plată pentru o anumită perioadă”, ne-a declarat dr. Alina Neacşu, director medical şi purtător de cuvânt SJU Brăila.

Potrivit sursei citate, cei doi medici care au plecat în concediu fără plată sunt dr. Cristinel Andoniu şi dr. Nelu Alexe, medici specialişti obstetrică-ginecologie.

“Mi-am luat concediu fără plată un an de zile. Mă voi axa mai mult pe latura privată. Trebuia să iau o decizie personală, ori privat ori stat, pentru că era foarte obositor şi trebuia să aleg. În acest moment nu ştiu să vă spun dacă mă voi întoarce după această perioadă. O să încerc şi nişte colaborări cu mai multe unităţi medicale din ţară şi vreau să dezvoltăm latura privată pentru ca pacientele să beneficieze de un confort foarte bun. Am şi destul de multe paciente care optau să nască în privat, mai ales acum că sunt multe opţiuni de a naşte: naşterea în apă, naşterea cu epidurală şi multe alte beneficii pentru mame”, ne-a declarat dr. Cristinel Andoniu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Reprezentanţii SJU Brăila ne-au precizat că Maternitatea nu se confruntă cu un deficit de personal, chiar şi cu cei doi medici plecaţi, iar brăilencele pot beneficia   fără probleme de serviciile medicale necesare.

“Nu se pune problema unui deficit de medici. Formula de la Maternitate e completă. Avem un alt rezident care trebuie să vină pe obstetrică-ginecologie şi mai avem încă o altă cerere. Va veni pe post un alt medic ginecolog care şi-a exprimat opţiunea să facă şi gărzi. Nu suntem în deficit sub nicio formă”, a spus dr. Alina Neacşu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii