Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Matematica face diferenţa pentru admiterea la liceu

Cei 3.268 de copii înscrişi la examenul de Evaluare Naţională de la finalul clasei a VIII-a au trecut cu bine şi peste a doua probă, cea de matematică. Inspectorul de specialitate, prof. Mihaela Giurcă, a precizat că subiectele au fost conform programei şi că toţi elevii au lucrat la clasă asemenea exerciţii şi probleme. "Mai dificil a fost subiectul trei, mai greu de vizualizat practic, dar subiectele au fost abordabile. Primul şi al doilea le consider uşoare. Este posibil ca unor elevi să li se fi părut mult dacă nu aveau dexteritatea de a face calcule, mai ales că acasă mulţi dintre ei folosesc calculatorul", a precizat inspectorul Mihaela Giurcă.
Elevii ieşeau ieri destul de relaxaţi de la examen. Subiectele nu li s-au părut deosebit de dificile, însă unii greşiseră din neatenţie sau din cauză că s-au grăbit şi nu aveau prea mult exerciţiu, dar erau optimişti privind notele.
Şi pentru acest examen evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori în centre de evaluare de la grupurile şcolare "Neniţescu" şi "Brâncoveanu". Această notă este cea de-a doua care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.
Afişarea primelor rezultate este programată mâine, 24 iunie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe data de 27 iunie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii