Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masuri pentru sustinerea construirii de locuinte

Cuantumul subventiei de la bugetul de stat pentru constructia unei locuinte proprietate personala, ce se acorda tinerilor sub 35 de ani pentru prima locuinta construita in baza Programului national privind sprijinirea constructiei de locuinte proprietate personala, se va majora de la 20%, la 30%, dar nu mai mult de 15.000 euro, fata de maximul de 10.000 euro oferiti pina in prezent. Decizia apartine Executivului, care a aprobat, recent, o Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru sustinerea programelor de dezvoltare a constructiei de locuinte la nivel national. Prevederile se aplica pentru toate locuintele care nu au fost finalizate si predate catre beneficiari pina la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta.

Locuintele ANL pot fi cumparate dupa 3 ani

In plus, cei care au inchiriat locuinte de la ANL vor putea sa le cumpere dupa minimum 3 ani de inchiriere neintrerupta, fata de termenul de 5 ani, cit prevedea legea in prezent. Locuintele ANL vor putea face obiectul unor garantii reale imobiliare, astfel incit beneficiarii acestora sa poata sa le gireze prin ipoteca pentru a obtine credite bancare necesare cumpararii lor.
In continuare, locuintele pentru tineri cumparate in cadrul acestui program nu vor putea fi vindute timp de 5 ani. Aceasta interdictie se va consemna la inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara in conditiile legii.

A fost majorat cuantumul primei de stat

In scopul imbunatatirii mecanismelor de economisire si creditare in sistem colectiv pentru locuinte, cuantumul primei de stat va fi majorat de la 15% la 25%. De asemenea, suma limita a primei anuale de care beneficiaza tinerii a fost si ea majorata de la 120 de euro la 250 de euro.
Prima de stat se acorda in cadrul mecanismelor de economisire si creditare in sistem colectiv, tuturor categoriilor de deponenti, in functie de virsta persoanei si de numarul de copii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii