Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masuri pentru protectia jurnalistilor in preajma clubului Steaua

Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) a trimis o scrisoare deschisa FRF si LPF, prin care Isi manifesta Ingrijorarea fata de Inmultirea actiunilor ostile Indreptate Impotriva presei din partea unor reprezentanti ai clubului de fotbal Steaua Bucuresti.
"In ultimele zile, am asistat la o Intetire a atacurilor Indreptate Impotriva jurnalistilor din partea clubului Steaua, Incepind de la agresiuni fizice, terminind cu Injuraturi, jigniri si amenintari. Aceste incidente nu sint izolate ci constituie, din pacate, o practica generalizata a clubului Steaua Impotriva ziaristilor. In ultimii ani, patronul Stelei a avut mai multe reactii agresive fata de presa, iar clubul a retras In mai multe rinduri acreditarea unor institutii de presa importante invocand modul In care acestea au relatat activitatea clubului", se arata In scrisoarea AMP.
AMP cere Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal sa ia masurile necesare pentru a proteja siguranta fizica a jurnalistilor si a echipamentelor, considerand ca astfel de manifestari afecteaza grav imaginea fotbalului romanesc si ofera "un exemplu negativ suporterilor de fotbal, In majoritatea lor tineri".

Recidivisti

Reamintim ca, miercuri, portarul echipei Steaua, Carlos Alberto Fernandes, care a urmarit meciul cu ND Gorica (scor 3-0) din mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, de pe banca de rezerve, a fost protagonistul unui incident cu un fotoreporter. In pauza partidei, unul dintre fotoreporterii prezenti pe teren s-a apropiat de portughez, dorind sa fotografieze piciorul accidentat al acestuia. Carlos, care minca, s-a ridicat nervos de pe banca de rezerve si a lovit aparatul fotoreporterului.
Dupa citeva minute de la acest incident, linga banca de rezerve a aparut si managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica. Doi dintre colegii fotoreporterului i-au relatat lui Mihai Stoica incidentul cu portarul Carlos, jurnalistii sustinind ca oficialul stelist i-a Injurat. Managerul general al FC Steaua a afirmat, Intr-un comunicat postat pe site-ul gruparii "ros-albastre", ca, de fapt, fotoreporterul l-a agresat pe Carlos, pozindu-l insistent, si a adaugat ca nu i-a Injurat pe jurnalisti.
A doua zi, In cadrul unei conferinte de presa In care a negat injuriile aduse de Mihai Stoica jurnalistilor, presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Gigi Becali, a jignit o reprezentanta a mass-media, care l-a intrebat daca Il va demite pe Mihai Stoica In urma incidentelor ce au avut loc In ziua precedenta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii