Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masura de protectie speciala pentru doi minori

Dupa ce, zile la rind, a incercat sa-si ia copiii de la familia celui cu care a trait in concubinaj, lovindu-se de refuzul sistematic al rudelor concubinului, o femeie a apelat la specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, pentru a-i recupera.
Mama copiilor, care este persoana cu handicap mental accentuat, este casatorita cu un alt barbat si mai are alti patru copii care beneficiaza de masura de protectie.
"In urma sesizarii, echipa mobila s-a deplasat de urgenta la domiciliul surorii tatalui biologic, unde s-a constatat ca cei doi micuti locuiesc in conditii improprii. Confruntindu-ne cu o situatie care impunea plasamentul copiilor in regim de urgenta, existind consimtamintul mamei, in acest sens, directorul general a emis doua dispozitii privind plasarea celor doi copii la Centrul de plasament in regim de urgenta pentru copilul neglijat, abuzat sau exploatat. Cazul acestor micuti se instrumenteaza, urmind sa propunem instantei de judecata stabilirea masurilor de protectie speciale", a declarat directorul general adjunct al DGASPC, jurist Simona Cimpoaie.
Sursa citata a adaugat ca mama copiilor nu are locuinta proprie, nefiind identificata nici o sursa de sprijin in familia extinsa. Totodata, sora tatalui biologic a depus o cerere la DGASPC Braila, prin care a solicitat plasamentul familial al copiilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii