Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masterul culturismului european, Vasile Crăciun, în dialog cu elevii

* evenimentul face parte din proiectul național “Campionii României în școală, liceu și universitate” * acțiunea organizată de DJST Brăila are loc astăzi, la ora 13.00, la școala “Radu Tudoran”

 

Astăzi, de la ora 13.00, în cadrul proiectului național “Campionii României în școală, liceu și universitate”, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Brăila organizează la școala “Radu Tudoran” o nouă întâlnire a valorilor sportive de pe plan local cu elevii, invitat fiind masterul culturismului european, Vasile Crăciun, un sportiv cu un palmares impresionant. Inițiator al culturismului în Brăila, Vasile Crăciun este în acest moment cel mai longeviv culturist în activitate din România.

Sportiv dar și antrenor cu rezultate deosebite în palmares, Vasile Crăciun a devenit campion european la culturism, la clasa master, în 2010, la competiția continentală care a avut loc la Donetsk, în Ucraina. Tot la această secțiune, cu un an înainte brăileanul a obținut medalia de bronz la europenele de culturism de la Budapesta, iar în 2008 s-a clasat pe locul al patrulea.

Vasile Crăciun este triplu vicecampion balcanic la master, iar de alte cinci ori a cucerit medalia de bronz, secțiune de vârstă la care și-a trecut în cont 12 titluri de campion național, între anii 2000 și 2016. 

La naționalele de seniori Crăciun a cucerit aurul în 1993 și 1994, iar pe plan internațional, mai precis la Campionatele Balcanice, în aceeași ani, a obținut medalia de bronz și, respectiv, pe cea de argint.

Ajuns la vârsta de 59 de ani, Vasile Crăciun continuă să se antreneze și să participe la competiții naționale și internaționale de culturism, devenind un model pentru tinerele generații de sportivi din Brăila și din țară. Astăzi, 18 ianuarie 2018, culturistul se va reîntoarce la școala unde a învățat în copilărie pentru a împărtăși povestea sa de succes generațiilor actuale.

Organizatorii acestui eveniment sunt Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Școala Gimnazială “Radu Tudoran” și Clubul Sportiv “Atlas” Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii