Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Master Classes oferite de Mariana Nicolesco

Timp de o săptămână, în perioada 1 - 6 august, la Brăila, se desfăşoară o nouă ediţie a Master Classes oferite de Mariana Nicolesco. Vor participa peste 60 de tinere talente lirice din România, Republica Moldova, Statele Unite, Spania, Rusia, China şi Armenia. "Este o ocazie extraordinară pentru fiecare dintre ei de a se depăşi pe sine, de a-şi crea noi punţi spre sferele înalte ale artei cântului şi de a se pregăti pentru ediţia 2012 a Marelui Concurs închinat memoriei Haricleei Darclée. Această exaltantă experienţă şi-a revelat mereu însemnătatea, nu numai în cadrul competiţiei de la Brăila, ci şi cu fiecare succes al tinerilor artişti în spectacole şi concerte din ţară şi din străinătate", declară Mariana Nicolesco.
Cu ocazia acestor cursuri de măiestrie artistică, Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie, va conferenţia despre Mariana Nicolesco în universul lui Franz Liszt, la aniversarea a 200 de ani de la naşterea acestuia, şi al lui Gustav Mahler, la 100 de ani de la trecerea sa în eternitate. Reputatul specialist va analiza modalităţile de metamorfozare a dificultăţilor interpretative în virtuţi expresive de neuitat. Conferinţa va fi urmată de un recital al talentelor reunite la aceste cursuri de măiestrie artistică.
Cu ocazia Concertului de Gală - Master Classes, un maraton liric de aproape şase ore, Mariana Nicolesco va decerna Medalia Darclée sopranei Lucia Stănescu pentru distinsa carieră şi pentru strălucirea performanţelor sale în repertoriul verist, şi sopranei Magdalena Cononovici pentru memorabilele sale interpretări ale marilor roluri dramatice, de la Mozart la Puccini şi de la Verdi la Wagner.
La organizarea evenimentelor iau parte: Fundaţia Darclée, Fundaţia Internaţională Ateneul Român, Ministerul Culturii, Consiliul Local Municipal, Primăria Brăila, Teatrul "Maria Filotti", Consiliul Judeţean şi Centrul de Creaţie.
Categorie articol: 

Comentarii