Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Mascatii" au ordin sa traga!

Politia braileana si-a intensificat actiunile si interventiile in forta, pentru a tine sub papuc gruparile de interlopi si scandalagii din cartierele municipiului. In noaptea de vineri spre simbata, pentru somarea unor indivizi, politistii chiar au tras citeva focuri de arma. Seful Inspectoratului, cms. Catalin Chivu, le-a dat luptatorilor de la Detasamentul de Politie pentru Interventii Rapide (DPIR) ordin sa foloseasca, potrivit legii, armamentul din dotare, in cazul indivizilor turbulenti. Numai la finele saptaminii trecute, intr-o singura noapte, politistii de la Urbana si DPIR, care au pornit intr-o adevarata goana prin oras, in vederea prevenirii si combaterii faptelor antisociale si pentru asigurarea ordinii si linistii publice, au periat cartierele Radu Negru, Viziru 1, 2 si 3, Lacu Dulce, Hipodrom, Obor si Progresul, ocazie cu care au legitimat 96 de persoane si au condus la sediu 57 de indivizi suspecti. Politistii au adunat tot ce inseamna persoana care nu-si justifica prezenta in zona, tineri stind noaptea in grupuri, facind galagie si baietasi de cartier strinsi "ciucure" prin scarile de bloc. Cei 57 care au fost condusi la sediu au fost amprentati, fotografiati si unii, chiar amendati, pentru tulburarea ordinii si linistii publice si nu numai. 14 grupuri au fost destramate, 36 de autoturisme au fost oprite si controlate in trafic, sase conflicte spontane au fost aplanate, iar autorii acestora sanctionati. De asemenea, noua agenti economici, indeosebi baruri, au fost verificati.
Simbata, raziile s-au repetat. Fiecare serviciu din Politie a fost in alerta si va mai fi, dupa cum ne-a declarat comisarul Catalin Chivu, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila: "Vom intensifica actiunile si, intr-adevar, le-am dat ordin politistilor sa foloseasca armamentul din dotare, sa traga. Sa traga cu respectarea legii, dar sa traga. Intr-adevar, vineri spre simbata, s-a tras, pentru somarea unor indivizi recalcitranti din Obor. A fost o actiune pentru destramarea grupurilor din cartierele municipiului, indeosebi din Radu Negru, Lacu Dulce si Obor". Actiunea de vineri spre simbata s-a soldat cu amenzi grase, de 53.500.000 lei.
Nici rutierii nu s-au lasat mai prejos si, in week-end, au ridicat cinci permise de conducere si trei certificate de inmatriculare, aplicind, totodata, amenzi de 115.700.000 lei vechi. Mai multi indivizi fara permis sau beti la volan au fost "incondeiati" cu dosare penale. Pe Str. Cernauti a fost prins chiar si un barbat care, dupa ce ca avea o alcoolemie, la etilotest, de 0,41, mai si conducea, fara permis, un BMW.
Si politistii de la Economic promit sa "execute" cu amenzi si cu dosare penale tot ce inseamna comerciant ilegalist. Si ei au iesit, in acest week-end, la vinatoare. Practic, Politia incearca sa stirpeasca, prin actiuni de acest tip, infractionalitatea stradala - judiciara, dar si cea economica si rutiera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii