Mergi la conţinutul principal

Masca, obligatorie la Zilele Brăilei

• Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că, între 14 şi 16 august, în intervalul orar 9.00 - 22.00, pe faleza Dunării este obligatorie purtarea măştii de protecţie • regula nu se aplică minorilor care încă nu au împlinit 5 ani

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, miercuri seară, că purtarea măştii pe Faleza Dunării este obligatorie, în perioada 14 - 16 august, cu ocazia desfăşurării activităţilor dedicate Zilelor Brăilei. Concret, în hotărârea nr. 30, din 11 august 2020, s-a stipulat că “în perioada 14 - 16 august 2020, cu ocazia «Zilelor Brăilei», pe faleza Dunării, în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului şi Împăratul Traian, între malul Dunării şi taluzul superior, este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul orar 9.00 - 22.00”.

După cum v-am mai informat, anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, nu vor mai fi organizate concerte pe scena de pe Esplanadă, iar pe 15 august, de Ziua Marinei, nu se vor mai face tradiţionalele jocuri marinăreşti ci va fi doar o paradă a navelor militare şi civile, între orele 10.00 - 11.00. Tot pe 15 august, timp de 10 minute, mai exact între orele 10:20 - 10:30, avioane de luptă ale Forţelor Aeriene vor survola faleza brăileană, pentru a saluta astfel Ziua marinarilor, dar şi pe brăilenii care asistă la parada navelor.

Fără concerte şi fără tradiţionalele jocuri marinăreşti, brăilenii se vor putea bucura, totuşi, de un târg al meşterilor populari, care anul acesta, date fiind regulile impuse de pandemie, îşi vor expune produsele în căsuţele de lemn puse la dispoziţie de Primărie şi aşezate la o distanţă de 20 de metri una de cealaltă. Câţiva dintre participanţi s-au instalat încă de ieri în căsuţele ce le-au fost repartizate. Aceştia apreciau faptul că la actuala ediţie a Zilelor Brăile nu a mai fost acceptată pe faleză prezenţa comercianţilor care veneau de obicei pentru a vinde dulciuri şi tot felul de “chinezării”. “E foarte bine cum s-a organizat târgul anul acesta, cu această distanţă între căsuţe şi fără acele rulote şi corturi. Ar fi bine ca Primăria să le permită producătorilor locali să vină în fiecare sfârşit de săptămână să îşi expună produsele, pentru a ne putea face o promovare corespunzătoare, ca să convingem oamenii că mărfurile noastre sunt naturale şi de bună calitate”, ne-a spus Dan Iorga, un crescător de albine brăilean care participă la târgul de pe faleză cu o variată gamă de produse apicole.

Şi Mircea Crăciun, un meşter argintar de etnie romă care participă de 19 ani la târgurile organizate cu ocazia Zilelor Brăilei, este de părere că organizarea de la actuala ediţie este una bună. “E corect aşa, cu spaţiu între căsuţe. Pe la alte târguri din ţară nu sunt reguli chiar aşa de stricte, dar e bine să prevenim, chiar dacă în comunitatea noastră nu prea au fost până acum cazuri de COVID”, ne-a spus meşterul argintar.

Şi pe strada Mihai Eminescu, acolo unde o parte dintre comercianţii de obiecte vechi înscrişi la Târgul Anticarilor şi Buchiniştilor veniseră încă de ieri ca să îşi ocupe locurile pe trotuar, s-au impus reguli diferite faţă de anii trecuţi. Astfel, tarabele trebuie să aibă minim 10 metri între ele, iar repartizarea locurilor s-a făcut sub supravegherea poliţiştilor locali, cu inerentele nemulţumiri din partea unor participanţi nemulţumiţi că nu pot ocupa aceleaşi poziţii pe care le-au avut şi în anii precedenţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro