Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Martor in dosarul "Catali" judecat pentru marturie mincinoasa

Oamenii legii sint decisi sa-i traga la raspundere pe cei care, sfidind justitia, isi schimba declaratiile date la politie si parchet, in favoarea celor care au comis infractiuni, dind peste cap munca a zeci de anchetatori. Prin rechizitoriul intocmit de procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, Viorel Titiu, elev la Grupul Scolar "Anghel Saligny", simpatizant al gruparii conduse de fratii Buricea din Radu Negru, a fost cercetat si trimis in judecata, pentru marturie mincinoasa, infractiune pedepsita cu 1 pina la 5 ani de inchisoare.
In 2006, Radu Bogateanu si alti 16 indivizi din gruparea "Varsatura" au fost trimisi in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii si ordinii publice, constind in aceea ca, inarmati pina-n dinti, au distrus doua autoturisme precum si geamurile de la apartamentul familiei Buricea si au provocat scandal in cartierul Radu Negru (atacul din octombrie 2006). Printre martorii audiati, s-a aflat si Viorel Titiu, membru al gruparii Buricea care a precizat ca in seara respectiva, in jurul orei 22.00, se afla in parculetul de linga Scoala 31, impreuna cu prietenii, cind a vazut mai multi insi condusi de "Romica Catali", "inarmati cu sabii si topoare si strigind "omoriti tot ce misca"". Totodata, precizeaza procurorul anchetator, membrii gruparii "Catali" au distrus masinile a doi amici de-ai lui Buricea, au tulburat linistea publica si au distrus geamurile familiei Buricea. Mai mult, martorul a detaliat contributia fiecarui inculpat la scandalul din octombrie. Pe data de 18 mai 2007, in sala de judecata, Titiu si-a mentinut declaratiile date la urmarirea penala, afirmind, totodata, ca, de frica agresorilor, s-a refugiat in apartamentul familiei Buricea.
Culmea, pe data de 24 iunie 2008, dupa ce gruparile interlope brailene "au dat la pace", Viorel Titiu, reaudiat la instanta, "a prezentat o cu totul situatie de fapt", mintind fara scrupule, desi marturia mincinoasa e pedepsita cu inchisoarea. El a spus ca, in seara atacului, "a vazut un grup de persoane de care s-a speriat si a fugit, fara a cunoaste niciuna dintre ele". Totodata, martorul mincinos a mai afirmat ca "declaratiile de la politie si prima de la instanta au fost luate sub presiune".
Cazul va ajunge in dezbaterea magistratilor judecatori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii