Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marii comercianti nu tin cont de reguli

De la inceputul lunii iulie, marii comercianti braileni - hipermarket-urile, supermarket-urile -, dar si alte unitati de alimentatie publica au avut parte de o serie de controale care s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei noi.
Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a verificat marile magazine din punct de vedere al respectarii conditiilor de etichetare a produselor. Neregulile nu au intirziat sa apara, astfel ca s-au aplicat sapte sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 21.000 lei (210 milioane de lei vechi).
Comerciantii cu pretentii nu stau prea bine nici din punct de vedere al respectarii conditiilor de igiena. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au verificat opt unitati de tip hipermarket si supermarket, zece unitati de alimentatie publica, sase unitati de comercializare, cinci unitati de procesare produse de origine animala si non-animala, precum si o piata agroalimentara. Dupa cum ne-a informat conducerea DSVSA, printr-un comunicat de presa, principalele nereguli depistate au constat in nerespectarea intretinerii spatiilor de depozitare, prelucrare si valorificare a alimentelor, a instalatiilor si ustensilelor de lucru folosite. Au mai fost descoperite si cazuri de manipulare si ambalare necorespunzatoare a alimentelor. Pentru toate aceste deficiente s-au aplicat patru sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 12.000 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii