Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marian Vişan şi Marian Piţa au devenit campioni naţionali la box

* antrenorul celor doi pugilişti a ţinut să le mulţumească lui Constantin Dumitriu, liderul PDL Brăila, CSM-ului şi Direcţiei pentru Tineret şi Sport, pentru sprijinul acordat în obţinerea acestei performanţe

"Brăila nu a mai avut doi campioni de box la juniori de pe vremea lui Costică Dafinoiu şi a lui Niţă Robu. S-a văzut faptul că s-a muncit cu aceşti copii, că aceştia au valoare, iar România are nevoie în acest moment de boxeri valoroşi, care să reprezinte ţara în competiţiile internaţionale. Este meritul lui Perţea, a directorului Blănaru de la CSM şi a tuturor celor care sprijină boxul la Brăila. Acest oraş a reintrat astfel în circuitul naţional", a fost declaraţia antrenorului coordonator al lotului naţional de juniori, Titi Tudor, la finalul naţionalelor de la Craiova.

După ce şi-au adjudecat medaliile de aur la Cupa României în acest an, la Brăila, Marian Vişan şi Marian Piţa au demonstrat că sunt cei mai valoroşi pugilişti juniori din ţară la categoriile 54 kg şi respectiv 60 kg. Vişan a urcat de trei ori pe ring, Piţa de patru şi au devenit campioni naţionali, demonstrând că merită să reprezinte România la europenele şi mondialele din această vară. Mai mult, în urma acestor performanţe, CSM Brăila a ocupat locul al doilea pe cluburi în clasamentul medaliilor de aur, după Petrolul Ploieşti, clubul unde antrenor este Titi Tudor.

30box2"Sunt foarte bucuros că am reuşit să clasăm clubul CSM şi, de ce nu, oraşul Brăila pe locul al doilea în ţară într-un clasament al medaliilor de aur. Ţin să-i mulţumesc în mod deosebit domnului Constantin Dumitriu (preşedintele PDL Brăila - n.n) care ne-a sprijinit întotdeauna când a fost vorba de performanţă şi, nu în ultimul rând, CSM-ului şi Direcţiei pentru Sport şi Tineret", a punctat la rândul său George Perţea, antrenorul celor doi pugilişti.

Lotul României din care fac parte şi boxerii brăileni Vişan şi Piţa va susţine astăzi şi mâine două gale cu lotul Bulgariei, la Craiova, după care tricolorii se vor deplasa în ţara vecină pentru alte două astfel de acţiuni.

În perioada 15-22 iunie, lotul naţional de juniori se va afla în pregătire la Brăila, în această perioadă fiind programate şi una, două gale amicale pregătitoare ale Campionatelor Europene din iunie.
Categorie articol: 

Comentarii