Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marian Ion spune adio Consiliului Local Civic

Marian Ion, proaspătul câştigător al concursului pentru postul de arhitect-şef al municipiului s-a hotărât să rupă orice legătură cu Consiliul Local Civic (CLC). Motivul? Ion susţine că nu poate fi prezent simultan în CLC şi în Primăria Brăila, cu atât mai mult cu cât a constatat că se încearcă politizarea consiliului alternativ. "Conform statutului funcţionarilor publici nu mai am voie să mai fac parte din nicio formaţiune care ar avea cumva orientări politice. Or, din câte am înţeles, Consiliul Local Civic se îndreaptă către nişte orizonturi politice, ca să zic aşa, mai politicos. Nu o să mai fac parte, evident. Chiar văd că au apărut nişte confuzii în legătură cu prezenţa mea acolo. La fel a fost şi cu ideea că m-aş putea suspenda din funcţia de arhitect-şef pentru a candida la Primărie. Nu aveam cum să mă suspend, a trebuit să demisionez. Legea Statutului funcţionarilor publici, la articolul 34, aliniatul 3, vorbeşte despre întreruperea raporturilor de serviciu. Dar aşa s-au tras concluzii şi aici: în momentul în care devin funcţionar public, nu am cum să mai fac parte din nimic ce are legătură cu activitatea politică. E un statut pe care mi-l asum în momentul în care rostesc jurământul", a declarat Ion.
Întrebat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" în ce măsură a constatat intenţia de politizare a Consiliului Local Civic, sursa citată a punctat că membrii CLC vizează alegerile Parlamentare de la finele anului. "Din câte am auzit, CLC îşi caută un reprezentat pentru a candida la alegerile Parlamentare. Unul, doi, trei, nu ştiu. Îşi caută oameni reprezentativi pe care să îi promoveze pentru alegerile Parlamentare, lucru care pe mine nu m-a impresionat niciodată. Lumea e confuză în privinţa activităţii mele în acest Consiliu Local Civic. Dar din momentul în care am optat pentru a redeveni funcţionar public mi-am redus foarte mult aportul la CLC", a declarat Ion. Tot cu această ocazie, Marian Ion a afirmat că nu şi-a reluat activitatea de arhitect-şef al municipiului, poziţie pe care a câştigat-o prin concurs în data de 8 august, pentru că învestirea sa pe funcţie încă nu a avut loc.
Reamintim că, la scurt timp după încheierea alegerilor locale din 5 iunie, consilierul municipal independent Lucian Căprariu, Marian Ion şi doi membri ai grupului de iniţiativă "Brăila Capitală Culturală Europeană 2021" - Constantin Teodorescu şi Cristian Nicolae au anunţat că şi-au propus să realizeze un Consiliul Local alternativ, care să analizeze problemele brăilenilor şi să propună soluţii pentru Consiliul Local Municipal Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii